Tottenham: Mauricio Pochettino távozott a klubtól

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.11.19. 20:43
null
Az argentin szakembert keddre válságértekezletre hívta Daniel Levy klubelnök (Fotó: AFP)
A Tottenham Hotspur bejelentette, hogy távozik a klubtól Mauricio Pochettino, a Bajnokok Ligája-döntős londoni csapat menedzsere.

 

Az argentin szakembert keddre válságértekezletre hívta Daniel Levy klubelnök, és a jelek szerint abban maradtak a felek, hogy külön folytatják. A menedzser segítői, Jesús Pérez, Miguel d'Agostino és Antoni Jiménez is távoznak a Tottenhamtől.

Pochettino 2014-ben a Southamptontól került a Tottenham kispadjára, a klubbal 2015-ben a Ligakupában, az idén a Bajnokok Ligájában játszott döntőt, emellett zsinórban háromszor dobogós lett a Premier League-ben. 2016-ban és 2018-ban bronzérmet ünnepelt a csapattal, 2017-ben pedig a Chelsea mögött végzett másodikként. Az argentin szakember 293 tétmérkőzésen irányította a csapatot, mérlege 160 győzelem, 60 döntetlen és 73 vereség.

A 47 éves Pochettinóval ezt az idényt rosszul kezdte a csapat, jelenleg a 14. helyen áll a bajnokságban.

„Nem elsietett döntés ez a részünkről, és nem is könnyen hoztuk meg – idézi a klub közleménye Levyt. – Az előző idény végén és a mostani elején a bajnokikon csalódást keltő eredmények születtek, lépnünk kellett.”


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik