Spurs: az elnök 3 milliót keresett, majd csökkentette a fizetéseket

Vágólapra másolva!
2020.04.01. 10:17
null
A Spursnek óriási bevétele van, mégis csökkentik a fizetéseket (Fotó: bbc.com)
A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának elnöke, Daniel Levy bejelentette, hogy a klub 550 dolgozójának 20 százalékkal csökkentette a fizetését.

 

Daniel Levy az elmúlt évben 7 millió fontot keresett – 4 millió volt a bevétele, illetve 3 millió ütötte a markát, miután befejezték az új stadion építését –, és azok között a klubelöljárók között van, akik csökkenteni fogják a dolgozók fizetését áprilisban és májusban.

„Ha a jövedelmet tekintjük, akkor azt mondhatjuk, hogy a Tottenham a legjobb nyolc csapat között van, de azt gondolom, ez most nem számít a koronavírus-járvány miatt. Biztos vagyok benne, hogy egy nap minden visszaáll a normál kerékvágásba, ám időre van szükség” – mondta Levy.

Az angol Telegraph szerint a bejelentés azért volt különös, mivel pontosan aznap tették nyilvánossá, hogy Daniel Levy 3 millió fontos bónuszt kapott.

Hétfőn a Newcastle United volt az első PL-klub, amely elengedte azokat a stábtagokat, akik nem a pályán vagy amellett keresték a kenyerüket. Európában számos csapat tett olyan lépéseket, amelyekkel spórolni tud: a Barcelona játékosai például 70 százalékos fizetéscsökkentésbe mentek bele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik