A rendőrség február 13-án indított vizsgálatot az ügyben, majd őrizetbe vett egy 48 éves corshami nőt és egy 62 éves calne-i férfit számítógépes anyaghoz való jogosulatlan hozzáférés gyanúja miatt. A rosszindulatú kommunikációval is megvádolt nőt óvadék ellenében feltételesen szabadon engedték, a férfit pedig szabadon bocsátották, de tovább folytatják ellene a nyomozást. A letartóztatásra még február 18-án került sor, ám hétfőn terjedt el a hír, miután megjelent a Sunday Mirrorban.

Mint ismert, Emiliano Sala 28 évesen repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett januárban – nem sokkal azt követően, hogy a francia Nantes-ból az angol élvonalban szereplő Cardiff Citybe igazolt.

Február 7-én reggel sikerült felhozni a tenger fenekéről azt a holttestet, amelyet az Emiliano Salával és David Ibbotson pilótával a fedélzeten lezuhant repülőgépben találtak, majd aznap estére kiderült, az argentin labdarúgó földi maradványáról van szó.

Az ügyben eljáró Linda Barker elmondta, együtt dolgoznak a helyi rendőrséggel, hogy kiderüljön, miként kerültek nyilvánosságra a Holly Tree Lodge halottasház képei.

A wiltshire-i rendőrség elmondása szerint nincs bizonyíték arra, hogy betörés történt volna a halottasháznál, és arra sem, hogy a személyzet bármelyik tagja érintett lett volna bármilyen bűncselekményben.