Rooney: Igazságtalan döntés született

Vágólapra másolva!
2011.04.07. 14:10
null
Rooney roppant csalódott, hogy nem játszhat a Wembleyben a Manchester City ellen (Fotó: Action Images)
Wayne Rooney, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United támadója szerint igazságtalan az FA csütörtök délelőtti döntése,a melynek értelmében a West Ham United elleni bajnokin a kamerába káromkodó csatárt két mérkőzésről eltiltotta. A 25 éves játékos úgy fogalmazott, hogy nem ő az első és nem is az utolsó futballista, aki káromkodott a kamerába. Véleményét szóvivője, Ian Monk tette közzé.

Rooney-t az angol Labdarúgó-szövetség (FA) két mérkőzésre tiltotta el káromkodása miatt, ami azt jelenti, hogy a támadó lemarad a szombati Fulham elleni hazai bajnokiról, illetve a jövő heti, városi rivális Manchester City elleni FA-kupa-elődöntőről.

„A fegyelmi bizottság két mérkőzésről eltiltotta a Manchester United futballistáját, Wayne Rooney-t. A játékos beismerte tettét az eljárás során, amely szerint sértő és/vagy gyalázkodó szavakat használt, de hozzátette, hogy egyértelműen túlzásnak véli a két találkozóra szóló eltiltást. A bizottság azonban elutasította fellebbezését, és azonnali hatállyal érvénybe léptette a büntetést” – szól az FA hivatalos közleménye.

A csatár szerint igazságtalan döntést hoztak ellene, azonban beletörődött ebbe és megpróbál minél hamarabb túllépni az eseten.

„Borzasztóan rossz érzés, hogy két mérkőzésről tiltottak el, főleg úgy, hogy az egyik az FA-kupa elődöntője, amit a Wembleyben játszunk. Nem én vagyok az első játékos, aki kamerák előtt káromkodott, és nem is az utolsó. Más futballistákkal ellentétben én a trágár szavak után egyből bocsánatot kértem a mérkőzés után. Mégis megbüntettek, ami számomra nem tűnik helyes megoldásnak" – fogalmazott Wayne Rooney, és hozzátette, elfogadja a döntést, és minél hamarabb túl akarja tenni magát a történteken.

Mint arról korábban beszámoltunk, Rooney védelmére kelt csapattársa, Rio Ferdinand is, és a Manchester United hivatalos közleményében szintén kiállt a csatár mellett.

„A klub nagyon csalódott a Fegyelmi Bizottság döntése miatt. Komoly erőfeszítéseket tettünk a büntetés csökkentésének érdekében, azonban ezek sikertelenek voltak. Rooney azonnal a mérkőzés után bocsánatot kért, a klub pedig ezentúl az izgalmasnak ígérkező bajnoki hajrára szeretne koncentrálni" – olvasható a Manchester United hivatalos közleményében.

A Manchester United hét fordulóval a bajnokság vége előtt hét ponttal vezeti a tabellát az Arsenal előtt – amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott –, az FA-kupa elődöntőjében a városi rivális Manchester Cityvel csap össze, míg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén szerdán a Chelsea ellen idegenben Rooney góljával nyert 1–0-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik