A QPR-nél valódi fellépést akarnak a rasszizmus ellen (Fotó: AFP)

 

A londoni csapat vezetősége most, bő egy héttel a történtek után, a hivatalos honlapján tette közzé álláspontját, amelyben Lee Hoos vezérigazgató kijelentette, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) segítségét kérték a történtek kivizsgálására. A QPR-nél azt szeretnék, ha példás büntetésben részesülne a spanyol ellenfél.

„Az ilyen eseteknek következményekkel kell járniuk minden szinten, nem csak azokon a meccseken, amelyeket az egész világ figyel” – idézi a csapat honlapja Hoost.

„Nagyon határozott az álláspontunk a rasszizmusról. Nem tolerálhatjuk, hogy bármely játékosunkat megvetendő megjegyzésekkel illessenek. Örülök, hogy Paul és a szakmai stábja így reagáltak, mindent megtettek játékosaik védelme érdekében. Nagyon büszke vagyok a csapattagokra is, amiért nem ültek fel annak az elfogadhatatlan provokációnak, amellyel szembesültek.”

Hoos a történtek miatt a spanyol labdarúgó-szövetségnek is „odaszúrt”.

„Nincs kétségem afelől, hogy ha az eset Angliában történik, akkor az FA súlyos büntetéssel sújtja a vétkeseket. Sajnos úgy látszik, néhány országnak még nagy utat kell megtennie e téren, ezért felszólítom az UEFA-t, hogy tegye meg a lehető legsúlyosabb válaszlépéseket az ilyen és ehhez hasonló, túl gyakran előforduló esetekkel szemben.”

„Ez lehetőség az UEFA számára, hogy világos üzenetet küldjön. Bízom benne, hogy élni is fog vele.”