Kiütés, az MU egy négyessel küldte haza a Chelsea-t!

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2019.08.11. 17:18
null
Marcus Rashford duplával indította az idényt (Fotó: AFP)
A Manchester United 4–0-s győzelmet aratott az Old Traffordon a Chelsea felett az angol labdarúgó Premier League 1. fordulójának záró mérkőzésén.

 

Egyfelől irigylésre méltó is lehet, hogy Ole Gunnar Solskjaer és Frank Lampard már edzőként találkozik egy ilyen rangadón, másfelől a legkevésbé sem – sem a Manchester United, sem a Chelsea keret-összetétele nem ideális, az elvárások ellenben nyomasztóak lehetnek a két fiatal szakemberrel szemben.

A United a forduló legfiatalabb kezdőcsapatával állt ki, de a transzferembargó sújtotta Chelsea is (kényszerből) megreformált kezdővel futott ki az Old Traffordra – a két „átszabott” csapat szórakoztató első félidővel indított, csak a néző nehezen szabadult a gondolattól, hogy a Manchester City vagy a Liverpool „felzabálná” őket különösebb nehézség nélkül. Főleg, mert az említett élcsapatoknak van középpályájuk…

Az első helyzet a jobban kezdő, dinamikusan futballozó Chelsea-é volt, Tammy Abraham a tizenhatos vonaláról hatalmas erejű lövéssel találta el a jobb oldali kapufát. A londoniak addig irányítottak, míg megbánták azt, és hiába volt könnyűsúlyú az MU középpályája – Paul Pogba az első 15 percben egyszer tudott labdába érni a Chelsea térfelén –, egy nagy hiba hazai gólhoz vezetett. A 18. percben előbb labdát vesztett a Chelsea, majd a már korábban is bakizó Kurt Zouma szabálytalankodott Marcus Rashforddal szemben a tizenhatoson belül; a büntetőt a sértett erősen, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte (1–0). Rashford eddig minden büntetőt értékesített, amelyet felnőtt tétmérkőzésen végzett el.

A gól teljesen megfogta a Chelsea-t és feldobta a hazaiakat, akik uralták a félidő közepét, ám nem tudták növelni az előnyüket. A hajrá viszont a londoniaké volt, Ross Barkley lövését David de Gea bravúrral hárította, Emerson a lécet találta el – de megúszta a United, maradt az 1–0.

Fordulás után a Chelsea iparkodott, ám – egy veszélyes Emerson-lövést leszámítva – helyzetbe nem került, az MU pedig a félidő közepén perceken belül kétszer is lecsapott, s ezzel eldöntötte a mérkőzést. A 65. percben egy szépen kijátszott kontra végén Andreas Pereira ívelt be jobbról, az ötösön belül berobbanó Anthony Martialnak már csak a kapuba kellett továbbítania (2–0).

Lampard erre már pályára vezényelte Olivier Giroud-t – Christian Pulisicet már korábban becserélte a halovány Ross Barkley helyére –, de a világbajnok center még labdához sem ért, amikor már három gól volt a Chelsea hátránya. Paul Pogba csodálatos labdát tálalt a saját térfeléről Rashford elé, aki kilőtt a védők mögül és higgadtan értékesítette a ziccert, megszerezve saját maga második, az MU harmadik gólját (3–0). A két gól között kilencvenöt másodperc telt el…

Ez eldöntötte a találkozót, a hajrára már nem maradt izgalom, de gól még igen: a Chelsea ugyan mezőnyjátékban nem sokkal maradt el a Manchester Unitedtől, ám védekezése helyenként katasztrofális volt, ezt pedig a házigazda újra kihasználta. Megint Pogba adta a gólpasszt egy kontra végén, a csereként beállt Daniel James megpattanó lövéssel talált be (4–0) – a játék képe alapján meglepő, hogy kiütés lett a vége, ám a Manchester United győzelme vitathatatlanul megérdemelt. A Chelsea ennél rosszabbul aligha kezdhette volna az idényt…

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Manchester United–Chelsea 4–0 (Rashford 18., 67. – az elsőt 11-esből, Martial 65., D. James 81.)
VASÁRNAPI EREDMÉNYEK
Leicester City–Wolverhampton Wanderers 0–0
Newcastle United–Arsenal 0–1 (Aubameyang 58.)
KORÁBBAN
Liverpool FC–Norwich City 4–1(Hanley 7. – öngól, Szalah 19., Van Dijk 28., Origi 42., ill. Pukki 64.)
West Ham United–Manchester City 0–5(G. Jesus 25., Sterling 51., 75., 91., Agüero 86. – 11-esből)
AFC Bournemouth–Sheffield United 1–1(Mepham 62., ill. Sharp 87.)
Burnley–Southampton 3–0(Barnes 63., 70., Gudmundsson 75.)
Crystal Palace–Everton 0–0
Watford–Brighton & Hove Albion 0–3(Doucouré 28. – öngól, Andone 65., Maupay 77.)
Tottenham Hotspur–Aston Villa 3–1(Ndombele 73., Kane 86., 90., ill. McGinn 9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik