Premier League: Courtois már pénteken bajnok szeretne lenni

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 15:04
Thibaut Courtois reményei szerint már pénteken ünnepelhet: a Chelsea kapusa három év alatt másodszor nyerheti meg az angol labdarúgó-bajnokságot.

A Premier League-ben éllovas Chelsea-nek a hátralévő három bajnokin három pont is elég a biztos bajnoki győzelemhez. A belga kapus abban bízik, hogy ezt már a West Bromwich Albion elleni pénteki idegenbeli találkozón megszerzik.

„Reméljük, hogy az első kísérletünk sikeres lesz” – mondta.

Courtois megemlítette, hogy decemberben hazai pályán is nehezen, csak 1–0-ra tudtak nyerni a West Bromwich ellen, így ezúttal sem számíthatnak könnyű győzelemre.

A belga labdarúgót 2011-ben szerződtette a Chelsea, de rögtön kölcsönadta az Atlético Madridnak három évadra. Courtois egymást követő két idényben bajnoki címet ünnepelhetett: előbb utolsó madridi, majd első londoni évében lett aranyérmes.

Az előző kiírásban viszont a tizedik helyen végezett a Chelsea, onnan kapaszkodott fel ismét a csúcsra, ami Courtois szerint különlegessé tenné az újabb bajnoki elsőséget.

„Nagyon közel vagyunk hozzá, az előző szezon után pedig kifejezetten élvezetes lenne ismét bajnokságot nyerni” – mondta a kapus.

A csütörtökön 25. születésnapját ünneplő Courtois már háromszoros bajnok: először hat évvel ezelőtt, a belga Genkkel ért fel a csúcsra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik