Premier League: az FA megerősítette, lesz téli szünet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 14:05
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a közeljövőben bejelentik, hogy bevezetik a téli szünetet az élvonalbeli bajnokságban.

Martin Glenn, az FA ügyvezetője a körvonalazódó megállapodás hírét már korábban megszellőztető angol sajtó szerdai információjára reagálva elmondta: az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal tartalmasabb tárgyalásokat folytattak a liga képviselőivel, ennek eredményeként hamarosan bejelentik a bajnoki szünet versenynaptárba illesztését.már korábban megszellőztető angol sajtó szerdai információjára reagálva elmondta: az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal tartalmasabb tárgyalásokat folytattak a liga képviselőivel, ennek eredményeként hamarosan bejelentik a bajnoki szünet versenynaptárba illesztését.

Az európai topbajnokságok közül egyedül a Premier League-ben nincs téli szünet. A tervek szerint az angol élvonal egyetlen hétvégére sem állna le teljesen – ellentétben a német, az olasz és a spanyol példával –, hanem megfeleznék a mezőnyt, és tíz-tíz csapat felváltva kapna egy-egy szabad hétvégét. A sűrű karácsonyi időszakot követően így kéthetes pihenőt biztosítanának a játékosok számára.

Az FA reményei szerint a szezon hátralévő részében a válogatott, valamint az európai kupasorozatokban még versenyben lévő klubcsapatok is profitálnak a változtatásból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik