Premier League: akár Ausztráliában is befejeződhet az idény

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 13:06
null
Másik kontinensen fejeznék be PL-idényt? (Fotó: AFP)
Ausztráliában játszhatják le az angol labdarúgó Premier League 2019–2020-as bajnoki idényéből még hátralevő mérkőzéseket a The Sun értesülése szerint.

 

A londoni lap úgy tudja, a nyugat-ausztráliai Perth lenne a színhely, ahol ideális az idő, minimális a koronavírussal fertőzöttek száma, nem mellesleg négy nagy stadion áll rendelkezésre a maradék program lebonyolítására, s adott esetben a tévéközvetítéssel sem lesz gond.

A kétmilliós ausztrál város azt követően került a képbe, hogy a PL-klubok pénteki videokonferenciáján közös álláspontra jutottak a felek: csak semleges pályákon lehet befejezni a bajnoki küzdelmeket.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos – rögzítették a tanácskozáson.

Hivatalos döntés a folytatásról még nincs, az élvonalbeli kluboknál a tervek szerint május 11-től kezdődnek újra az edzések.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik