PL: vb-harmadik középpályással erősített a Leicester City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 22:14
null
Tielemans újra nyeregbe kerülhet Leicesterben (Fotó: Twitter.com)
A téli átigazolási időszak utolsó napjának egyik slágertémáját a Monaco és a Leicester között kötött ügylet jelentette, amelynek keretein belül a két klub elcserélte egymással Youri Tielemanst és Adrien Silvát. Mindketten fél évre kölcsön kerültek új csapatukhoz.

 

A néhány éve csodagyerekként számon tartott Youri Tielemans másfél éve, 20 évesen, kétszeres belga bajnokként, válogatottként és egy sor egyéni elismeréssel a háta mögött igazolt az Anderlechttől a Monacóhoz.

A franciák öt évre szóló szerződést kötöttek vele, és 25 millió eurót fizettek érte 2017 nyarán, hogy aztán a 2016–2017-es idény legjobb belga játékosa díja után, első idénye elteltével az év legnagyobb buktája díjra is jelöljék a francia újságírók által, mint a legnagyobb csalódást okozó új igazolás.

A tavaly nyári vb-n bronzérmet szerző belga keretbe azért így is meghívást kapott, és talán kicsit a válogatott sikerének is köszönhetően némi javulást mutatott az elmúlt fél idényben a Monacónál is: meglőtte első bajnoki góljait, ám még mindig nagyon messze áll attól a formájától, amit az Anderlechtben mutatott.

Éppen ezért adta kölcsön a Monaco fél évre az angol élvonalban szereplő Leicester Citynek, amely afféle ellenértékként a 26-szoros portugál válogatott középpályást, Adrien Silvát küldte Monacóba.

A francia és az angol sajtó is abban bízik, hogy a való élet mellett a Football Manager játék 2017-es verziójában is csodagyerekként feltűnő középpályás Leicesterben magára talál, és újra tudja indítani némiképp megrekedt pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik