PL: továbbra is kérdéses a folytatás, a PFA biztosítékot akar

Vágólapra másolva!
2020.05.13. 09:01
null
Még mindig sok a kérdés a Premier League folytatását illetően (Fotó: AFP)
Angol sajtóértesülések szerint az egyik klubnál már több játékos is jelezte, hogy nem venne részt a jövő héten újrainduló felkészülésen.

 

Mint a Mirror cikkében olvasható, több klub is attól tart, hogy asztmás játékosai, a veszélyeztetett családtaggal rendelkezők, valamint a színesbőrű, ázsiai és kisebbségi etnikai (BAME) csoporthoz tartozó futballisták nem fogják aláírni az edzésre visszatéréshez szükséges dokumentumokat, ugyanis az adatok szerint számukra sokkal nagyobb kockázatot jelent a koronavírus.

A portál hozzáteszi: tudomása szerint egy csapat már jelezte, hogy két játékosa nem kívánja újrakezdeni a felkészülést, mivel aggodalmaik vannak a folytatást illetően. Néhány napja Dean Smith, az Aston Villa menedzsere is tudatta, nem biztos, hogy pályára lépne a folytatásban két futballistája, az egyik ugyanis asztmás, a másiknak pedig az egyik családtagja kiemelten veszélyeztetett, így ők vélhetően nem kockáztatják meg a visszatérést.

Néhány napja ráadásul a Brightonnál három labdarúgónak pozitív lett a koronavírustesztje, és mint azóta kiderült, az alakulatnál is akad, akinek a párja olyan egészségügyi problémákkal küszködik, ami miatt kiemelten veszélyeztetettnek számít.

Az elmúlt napokban többen is hangot adtak azon véleményüknek, mely szerint ennyire hamar biztosan nem szabadna folytatni az idényt – Sergio Agüero szerint példáula játékosok félnek,de Raheem Sterling, Danny Rose (akiegyenesen kiakadt emiatt) és Glenn Murray sem tartja jó ötletnek, hogy a pályán fejezzék be az évadot.

A Mirror úgy tudja, hogy a Játékos-szakszervezet (PFA) biztosítékot akar a ligától és a kluboktól, hogyha valaki úgy döntene, nem vállalja a kockázatot és emiatt nem játszik, azt semmiképpen se büntethessék meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik