PL: Talán a klubnak változtatnia kellene a megnevezésemen – Pochettino

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 12:25
null
Pochettino vezetőedzőnek érzi magát, nem menedzsernek (Fotó: AFP)
Mauricio Pochettino, a Premier League-ben szereplő Tottenham labdarúgócsapatának menedzsere úgy véli, talán jobb lenne, ha a klub vezetősége megváltoztatná a titulusát.

 

Az argentin szakember a klub által hivatalosan menedzserként van feltüntetve, ennek ellenére a Spursnél egyáltalán nem tud a játékosmozgásokról, aminek Pochettino hangot is adott.

„Ezekért az ügyekért nem én felelek, nem tudok róluk semmit – idézi a trénert a Sky Sports. – Nem vagyok tisztában a játékosaim helyzetével. Én vagyok az edző, felkészítem a srácokat, illetve igyekszem a legjobbat kihozni belőlük. Azok a dolgok, mint hogy mi fog történni és mi nem, kit adunk el, kit nem, kivel hosszabbítunk és kivel nem, azok nem az én kezemben vannak, nem vagyok velük tisztában. Ezekről Daniel Levy elnök hozza meg a döntést.”

„Lehet, hogy a klubnak meg kellene változtatnia a megnevezésemet menedzserről vezetőedzővé, mert jelenleg az a feladatom, hogy felkészítsem a csapatot. Számomra ez nem kérdés, ez inkább a vezetőségnek kérdés, a klub talán hamarosan megváltoztatja a titulusomat. Természetesen én vagyok a főnök, én döntök a stratégiáról, az edzésekről, a mentalitásról, illetve a filozófia is az én területem, de ami a többi témakört illeti, úgy vélem, én az edző vagyok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik