PL: szobatársakból ellenfelek – volt csapattársa Kloppról mesélt

Vágólapra másolva!
2017.10.27. 11:36
null
A Liverpool Klopp esküvői tanújának csapata ellen játszik szombaton (Fotó: AFP)
Nem csupán ellenfelekként, hanem közeli barátokként csap össze szombaton Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere és David Wagner, a Huddersfield Town trénere. Utóbbit volt csapattársáról kérdezték, és nem habozott elárulni néhány érdekességet.  

Jürgen Klopp és David Wagner az 1990-es évek elején voltak csapattársak a Mainznál, és gyakran osztoztak szállodai szobán utazásaik során. A mai napig szoros barátságot ápolnak, szombaton viszont meg kell küzdeniük egymással, amikor a Liverpool és a Huddersfield csap össze a Premier League 10. fordulójában az Anfielden. Wagner ennek alkalmából visszaemlékezett a múltbéli élményeikre.

„Jürgen inkább családtag, mintsem barát. Mainzban találkoztunk még 1991-ben, most pedig itt tartunk, és egy Premier League-találkozóra készülünk. Korábban szobatársak voltunk. Amikor már volt egy kisgyereke, nagyon nyugodt volt és szeretett aludni, de ez rám is igaz volt. Viszont sajnos dohányzott” – árulta el barátja káros szenvedélyét Wagner.

A Huddersfield menedzserét – aki mellesleg Klopp tanúja is volt az esküvőjén – nagyon zavarta szobatársa rossz szokása, de sikerült megoldást találniuk a helyzetre.

„Eleinte nem volt könnyű emiatt, de sikerült meggyőznöm, hogy csak a mosdóban gyújtson rá, a szobában ne, ezt pedig be is tartotta – emlékezett vissza Wagner. – Ez lehetett a valaha volt legnagyobb vitánk, de ezt leszámítva nagyon jó volt vele osztozni a szobán, hiszen hasonló ritmusban voltunk. Egyszerre éheztünk meg, egyszerre szomjaztunk meg, egyszerre feküdtünk le és keltünk fel.”

Klopp korábban elmondta volt csapattársáról, hogy nem az a játékos volt, aki folyamatosan kiegyensúlyozottan teljesített, Wagner azonban nem vette magára a kritikát, helyette inkább visszavágott:

„Jürgen technikailag átlagos volt átlagos állóképességgel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik