PL: szerda este elmarad a City–Arsenal meccs a koronavírus miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 06:39
null
Nem lesz este meccs (Fotó: AFP)
Elhalasztották az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szerdára kitűzött Manchester City–Arsenal mérkőzést, mert előzőleg a londoni klub több játékosa kapcsolatba került az Olympiakosz görög csapat tulajdonosával, aki megfertőződött az újfajta koronavírussal.

 

Az Arsenal közleményében tudatta, hogy elővigyázatosságból született meg a rangadó elhalasztásáról szóló döntés. Ez az első mérkőzés a Premier League-ben, amelyet a decemberben Kínából indult koronavírus-járvány miatt nem rendeznek meg.

Az Arsenal február végén Londonban játszott az Európa-ligában az Olympiakosszal, amelynek tulajdonosa az angol csapat több játékosával és stábtagjával is találkozott. Evangelosz Marinakisz – aki az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Nottingham Forest tulajdonosa is – kedden közölte, hogy elkapta a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 koronavírust.

A találkozót eredetileg március 1-én rendezték volna, de akkor nem tudták lejátszani, mert a Manchester City aznap a Ligakupa döntőjében szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik