PL: Szalah lett az év játékosa, Sané a legjobb fiatal

Vágólapra másolva!
2018.04.23. 08:34
null
Mohamed Szalah vasárnap vette át a díjat (Fotó: Twitter)
Az angol profi labdarúgók szervezete (PFA) a Liverpool támadóját, Mohamed Szalahot választotta meg az év játékosának a Premier League-ben. A legjobb fiatal a Manchester City német szélsője, Leroy Sané lett.

 

Az egyiptomi klasszis tavaly nyáron tette át székhelyét Rómából Liverpoolba, és nagyon hamar kulcsember lett a Poolnál: 46 tétmeccsen 41-szer volt eredményes, ebből 31-et a bajnokságban szerzett, amivel beállította Alan Shearer, Cristiano Ronaldo és Luis Suárez bajnoki gólrekordját – már ami a 20 csapatos PL-csúcsot illeti, ugyanis Andy Cole (1993–1994, Newcastle United) és Shearer (1994–1995, Blackburn Rovers) a 22 csapatos rendszerben egyaránt 34 találattal volt gólkirály. Hogy Szalah őket is utolérje, arra még van három fordulója, igaz, a BL-elődöntő miatt lehetséges, hogy pihenőt kap majd Jürgen Klopptól.

„Nagy megtiszteltetés, de nem én vagyok a fontos. A legfontosabb, hogy nyerjünk valamit a csapattal, és ehhez nagyon közel állunk, hiszen elődöntősök vagyunk. A klub rengeteget segített nekem, ez a játékstílus passzol hozzám, próbálnak minél többször megjátszani” – mondta Mohamed Szalah, aki első egyiptomiként lett az év futballistája.

Érdekesség, hogy legjobb fiatalnak megválasztott Leroy Sané – aki Peter Barnes 1976-os győzelme óta első Manchester City-játékosként nyerte el a díjat – nem fért be az idény álomcsapatába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik