PL: ő az első, akit utólag vádoltak meg színészkedéssel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 18:54
null
Oumar Niasse (jobbra) nagy bajba kerülhet színészkedés miatt (Fotó: AFP)
„A játékvezető megtévesztése" miatt indult eljárás Oumar Niasse, az angol élvonalbeli Everton labdarúgója ellen – derült ki az angol Labdarúgó-szövetség (FA) közleményéből.

Mint ismert, a Crystal Palace elleni idegenbeli bajnokin (2–2) a hatodik percben harcolt ki büntetőt Oumar Niasse (amelyet aztán Leighton Baines be is lőtt), ám a videók újranézése után megállapították: az Everton csatára színészkedett. Az FA utólag eljárást indított színészkedés miatt, a 27 éves játékost – aki csapata második gólját szerezte a találkozón – két mérkőzésre eltilthatják.

Scott Dann, a szabálytalankodó Crystal Palace-csapatkapitány a mérkőzés után kiakadt Anthony Taylor játékvezetőre és segítőire. „Egyáltalán nem volt büntető. Megnéztem újra, látszik, hogy műesés volt. Megtévesztette a játékvezetőt, ezt talán ő maga is tudja. Meg sem próbáltam szerelni, túljutott rajtam és elesett. Rossz döntés volt. Ezt szóvá is tettem a bírónak, sokkolt az ítélete. Ő persze ragaszkodott hozzá, de később úgy tűnt, talán belátta, hogy rossz döntést hozott. Nem szeretem, ha megbüntetik az embereket, de azt sem, ha valaki színészkedéssel hoz össze büntetőt."

AZ ESET

Az esetet egy független, háromtagú bizottság vizsgálja. A felvételeket egymástól függetlenül elemzik, majd összevetik a véleményüket, és ítéletet hirdetnek. A bizottságot egy korábbi játékvezető, egy korábbi edző és egy korábbi játékos alkotja.

Nem Niasse az első, akinek az ügyét utólag vizsgálja az FA: korábban Bernardo Silva (Manchester City) és Richarlison (Watford) esete is felkeltette a szövetség érdeklődését, de egyiküket sem látták vétkesnek.

Ha az Everton támadóját eltiltják, kihagyja a vasárnapi, Southampton elleni bajnokit, valamint a három nappal későbbi, West Ham United elleni meccset is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik