PL: Aubameyang győztes góllal jubilált; a VAR-on múlt a Wolves sikere

Vágólapra másolva!
2019.08.11. 16:55
null
Aubameyang megszerezte a 33. arsenalos gólját az 50 bajnokiján (Fotó: AFP)
Az Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang 58. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Newcastle Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 1. fordulójában. A Leicester hazai pályán nem bírt a Wolverhamptonnal, amely a VAR-ral visszavont gól után 0–0-s döntetlent ért el.

Newcastle, 14 fok és szitáló eső. David Luiz haja még mindig tart. A Chelsea-től az átigazolási időszak hajrájában megszerzett brazil ugyanis csak a kispadon kapott helyet első bajnokiján az Arsenalban. Aztán ott is maradt.

Pedig az első félidőben nem tűnt a legstabilabbnak a londoni csapat védelme. Hiába birtokolta többet a labdát az Arsenal, a nagyobb lehetőségek egyértelműen a hazaiak előtt adódtak. A 20. percben a volt liverpooli, Jonjo Shelvey találta el a jobb oldali kapufát, nem sokkal később a nyáron a Hoffenheimtől megszerzett Joelinton került ziccerbe, de Leno kifogott rajta.

A másik oldalon az 50. Premier League-mérkőzésén pályára lépő Aubameyang villant: a 31. percben Martin Dubravkának kellett bravúrt bemutatnia.

A fordulás után, az 58. percben is kellett volna egy bravúr a szlovák kapustól, ám a gaboni csatár ezúttal esélyt sem hagyott neki, hét méterről, bokából bökte el a kivetődő kapus mellett a labdát, amely így a kapu közepében kötött ki. 0–1

Ez volt Aubameyang 33. bajnoki gólja az Arsenalban – ezzel megelőzte a klubikon Thierry Henryt, aki első ötven londoni fellépésén 30 találatig jutott „csak”.

A 84. percben Allan Saint-Maximin lőhetett a tizenhatoson belülről, de Leno ismét jól helyezkedett és hárított. A hosszabbítás előtti másodpercekben még Joelinton menthette volna döntetlenre a találkozót a Newcastle számára, ám lövése elkerülte a kaput, így az Arsenalé lett a három pont

A Leicester City hazai pályán nem bírt a Wolverhamptonnal. A hazaiak 60 perc után hiába álltak tíz kísérlettel, egyetlen próbálkozásuk sem talált kaput. Az első pontos lövésre egészen a 82. percig kellett várnia a Leicester-drukkereknek: Harvey Barnes jobb alsó sarokra tartó lövésére komolyabb bravúr nélkül ért le Rui Patricio.

A Wolves öröme a pontszerzés miatt nem lehetett felhőtlen: a 62. percben ugyanis sarokrúgás után Leander Dendoncker a kapuba lőtt, de a videóbíró „bevetése után” nem adták meg a gólt, mivel Dendoncker első kísérlete után a csapattárs, Willy Boly kezéről pattant vissza elé a labda – szándékosnak épp nem nevezhető módon.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Leicester City–Wolverhampton Wanderers 0–0
Newcastle United–Arsenal 0–1 (Aubameyang 58.)
Később
17.30:
Manchester United–Chelsea(Tv:Spíler1) – élőben az NSO-n

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik