PL: Nem követem el a régi hibáimat. Elkövetek inkább újakat! – Mourinho visszatért

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.21. 17:15
null
José Mourinho nem ígéri, hogy PL-t nyer a Tottenhammel – de azt igen, hogy megpróbálja (Fotó: Twitter)
Nincs szüksége új játékosokra, és Tottenham-edzőként sem tagadja meg a Chelsea-hez fűződő kötelékeit – többek között erről beszélt José Mourinho, az első, immáron Spurs-menedzserként megtartott sajtótájékoztatóján. A portugál tréner, aki tavaly december óta várt arra, hogy újra kispadot kapjon, kijelentette, egy év alatt sok mindenen gondolkodott, úgy érzi, változott a futballról alkotott felfogása, ugyanakkor még mindig önmaga – utóbbit a válaszai is alátámasztják.

„Itt mindig otthon leszMourinho rögvest elődjének, a Tottenhamet 2014 óta irányító Mauricio Pochettinónak szóló köszönettel indította a sajtótájékoztatóját, kijelentve, az argentin menedzser remek munkát végzett, ugyanakkor minden klub életében eljön előbb-utóbb egy olyan hullámvölgy, amelyet személyi változások nélkül már nem lehet kezelni.

A Manchester United kispadjáról tavaly decemberben felállított portugált eztán arról faggatták, milyen hatással volt rá a majd egyéves kihagyás, megváltozott-e a hozzáállása.

„Azt gondolom, igen. Kipihent, fókuszált, felkészült vagyok. Volt időm gondolkodni a karrieremen, és be kellett látnom, az elmúlt években követtem el hibákat. Nem fogom még egyszer elkövetni ezeket. Lesznek inkább új hibáim! – felelte Mourinho, aki egyúttal ígéretet tett arra, ezúttal sokkal alázatosabb lesz a hozzáállása a kommunikációját illetően is.

Persze korábbi önmagát sem tagadta meg, ez pár pillanattal később ki is derült, amint arról kérdezték, szerinte a Tottenham által elbukott 2019-es Bajnokok Ligája-döntő miatt szenved-e a klub a jelenlegi idényben.

„Fogalmam sincs, hogyan hat ez egy csapatra, még sohasem veszítettem el BL-döntőt. De gondolom, nem tesz jót” – hangzott a válasz a két fináléja közül a Portóval 2003-ban, az Interrel 2010-ban győzedelmeskedő Mourinhótól.

„Most a Tottenham szerelését viselem. Minden erőmmel és tudásommal a csapatot igyekszem szolgálni. Elkötelezett vagyok a klub iránt. De több klubhoz is kötődöm a jelenlegi mellett” – mondta a Chelsea-vel kapcsolatos kötelékét firtató kérdésre. Felidézték korábbi, még Chelsea-edzőként tett kijelentését, miszerint sosem lenne a Tottenham menedzsere.

– Mi változott azóta?
– Kirúgtak. Kétszer is.

Mourinhónak a sajtóhírek szerint januárban nem lesz nagy mozgástere a keret átalakítására, annak ellenére sem, hogy néhány újság bedobta a hírt, esetleg Gareth Bale visszacsábításával kezdené londoni regnálását.

„A megbízatás egyik legjobb része épp a játékoskeret. Nincs szükségem arra, hogy új futballistákat vegyek. Arra van szükségem, hogy kitapasztaljam, a jelenlegi játékosaimból hogyan lehet még többet kihozni. Mint ellenfél jól ismerem őket, de egy futballistát sosem ismerhetsz meg egészen addig, amíg nem kezdesz el vele dolgozni. Minden perc, amit itt töltök, eddig azt igazolja, jól döntöttem, hogy elfogadtam a Tottenham ajánlatát.”

S hogy mik a céljai a „Special One”-nak a Spursnél?

„Ebben az idényben már nincs esélyünk megnyerni a Premier League-et. Nem fogom azt ígérni, hogy a következő évadban megnyerjük, de meg fogjuk próbálni” – jelentette ki José Mourinho.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik