PL: „Nem érezném helyesnek, ha a Liverpool bajnoki címet kapna”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 13:31
null
Paul Merson szerint nem jár Premier League-trófea Jürgen Klopp Liverpooljának (Fotó: AFP)
Az Arsenal labdarúgócsapatának korábbi kiválósága, Paul Merson szerint hiába van 25 pontos előnye a Liverpoolnak a Premier League-ben, nem érezné helyesnek, ha Jürgen Klopp együttese megkapná a bajnoki címet – írja a skysport.com.

 

„Persze, a Liverpool 25 ponttal vezet. De ha egy barátommal sznúkerezek, akinek hasonlóan nagy előnye van azt mondja, hogy vége a meccsnek, mert nincs értelme tovább játszani, akkor a következő egy-két hétben azt fogom mondogatni magamban, hogy ezt bizony meg tudtam volna nyerni!” – fejtette ki Paul Merson a gondolatmenetét.

„Csak sajnálni lehet a Liverpoolt, már 30 éve várnak erre a sikerre. Ha a Manchester Citynek lenne 25 pontos vezetése, senkit nem érdekelne, hiszen ők már többször is megnyerték a Premier League-et az elmúlt években” – folytatta az Arsenal egykori játékosa.

Merson szerint az a legnagyobb probléma, hogy matematikailag nem biztos a Liverpool bajnoki címe, így bele lehet kötni. Azt is kiemelte, hogy azoknak a csapatoknak, amelyeknek kevesebb meccsük volt, zárt kapuk mögött le kellett volna játszani, hogy azonos mérkőzésszámmal álljanak a tabellán.

„Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de matematikailag nem nyerték meg a Premier League-et. Tudom, hogy szinte a nullával egyenlő annak az esélye, hogy bárki beéri őket, de akkor sem ugyanolyan, mintha 100%-ig biztos lenne a bajnoki cím. Nem érezném helyesnek, ha a Liverpool bajnoki címet kapna” – mondta Merson.

„Azzal, hogy nem ugyanannyi meccset játszottak a csapatok, a kisebbekkel tolnak ki. Ha az Aston Villa megnyeri a Sheffield United elleni elhalasztott bajnokit, akkor már nincsenek kiesőhelyen, ha pedig a Sheffield győz, akkor ötödikek lehetnek, ami BL-indulást jelenthet nekik a Man. City kizárása miatt. Ilyen fontos kérdések után, hogyan lehet tiszta lelkiismerettel azt mondani, hogy most legyen vége a bajnokságnak?” – zárta gondolatmenetét a Sky Sports szakértője.

Hétfőn a Newcastle United korábbi támadója, Alan Shearer is amellett foglalt állást, hogy a Liverpool bajnoki címe nem lenne igazságos.

„Tudom, hogy elképesztően keményen hangzik ez, de ha nem játszottad le az összes mérkőzést, akkor nem lehetsz bajnok, ahogyan nem is eshetsz ki. Hihetetlen, hogy a pont a Liverpoollal történik mindez, de azt gondolom igazságtalan lenne a ligára nézve, ha megkapnák a PL-trófeát – még akkor is, ha ekkora különbséggel vezetnek a tabellán” – mondta Alan Shearer.

Az Angol Futball-liga (EFL) pénteken rendkívüli ülésén határozott úgy, hogy a Premier League összecsapásait április 4-ig elhalasztja a koronavírus-járvány miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik