PL: Nem antiszemita, hanem rendszerellenes - Anelka

Vágólapra másolva!
2013.12.29. 18:26
A West Bromwich Albion labdarúgócsapatát erősítő Nicolas Anelka tagadja, hogy a West Ham United elleni gólöröme rasszista vagy antiszemita jelentéssel bírna.

Mint megírtuk, a West Ham elleni szombati angol bajnokin (3–3) duplázó Anelka olyan karmozdulattal ünnepelt, amelyet az antiszemitizmushoz kapcsolnak, és egy híres francia komikus, Dieudonné által vált szélesebb körökben is ismertté.Mint megírtuk, a West Ham elleni szombati angol bajnokin (3–3) duplázó Anelka olyan karmozdulattal ünnepelt, amelyet az antiszemitizmushoz kapcsolnak, és egy híres francia komikus, Dieudonné által vált szélesebb körökben is ismertté.

Sokan támadták emiatt Anelkát, Valerie Fourneyron francia sportminiszter „sokkoló provokációnak" és „undorítónak" nevezte tettét, majd megjegyezte, hogy az antiszemitizmusnak és a gyűlöletkeltésnek nincs helye a futballpályán.

A francia csatár már tegnap megjegyezte, hogy csupán barátja, Dieudonné iránt érzett tiszteletét és szimpátiáját fejezte ki gólörömével. Vasárnap ismét reagált a vádakra, kiemelve, hogy szó sem volt antiszemitizmusról vagy rasszizmusról.

„A mozdulat a rendszerellenességre utal, fogalmam sincs, hogy jött a képbe a vallás. A quenelle (a kézmozdulat francia elnevezése – a szerk.) a Dieudonné iránti tiszteletemnek szólt. A tettemet sajátosan értelmező miniszterekkel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy pont ők azok, akik zűrzavart és vitát generálnak úgy, hogy közben fogalmuk sincs arról, mit is jelent ez a mozdulat. Kérek mindenkit, ne engedjék, hogy a média becsapja őket. Természetesen nem vagyok sem rasszista, sem antiszemita, a tettemet pedig teljes mértékben felvállalom” – írta Twitter-bejegyzéseiben Anelka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik