PL: nagy bajban a Tottenham, Kane hosszú hetekre kidőlt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.15. 18:47
null
Harry Kane hetekre kidőlt bokasérülése miatt (Fotó: AFP)
Elveszítette gólfelelősét az angol élvonalbeli Tottenham Hotspur labdarúgócsapata: Harry Kane bokaszalagja megsérült a Manchester United elleni vasárnapi bajnokin, ami miatt két hónapra harcképtelenné vált – tájékoztatott a londoni klub a hivatalos honlapján.

 

Harry Kane bal lábában sérült meg a bokaszalagja a Manchester United ellen 1–0-ra elveszített vasárnapi bajnokin, műteni viszont nem kell. A Tottenham közlése szerint legkorábban március elején állhat újra edzésbe, így biztosan kihagyja a Chelsea elleni Ligakupa-elődöntő visszavágóját és valószínűleg a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn sem játszhat.

Nagy érvágás ez a Premier League-ben 22 forduló után harmadik helyen álló Spursnek – az észak-londoniak hátránya kilenc pont az éllovas Liverpool mögött –, hiszen Kane eddig 14 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, amivel a csapat legeredményesebbje a PL-ben. Helyét átmenetileg Fernando Llorente veheti át a kezdőben.

Hosszú a hiányzók listája a Tottenhamnél: Kane mellett Lucas Moura, Eric Dier, Victor Wanyama és Moussa Sissoko is sérüléssel bajlódik, a bajnokságban eddig nyolc gólig jutó és az utóbbi hetekben remek formában futballozó Szon Hung Min pedig az Ázsia-kupára utazott a dél-koreai válogatotthoz. Ráadásul sajtóhírek szerint Mousa Dembélé hamarosan távozik a klubtól, már az Ázsiába igazolását véglegesíti.

Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere finoman szólva sincs könnyű helyzetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik