PL: Mourinho agya eldurrant, az FA megbüntette a felelőst

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.30. 18:24
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) 6000 fontra büntette Marco Iannit, a Chelsea stábtagját, miután a Premier League 9. fordulójában, a Manchester United elleni mérkőzésen (2–2) José Mourinho előtt ünnepelte a gárda egyenlítő gólját, amiből óriási botrány lett.

José Mourinho nem a higgadtságáról ismert, ám amikor a 96. percben egyenlített a Chelsea, a menedzser meglepően visszafogott maradt, méltósággal kezelte, hogy csak egy pont lett a háromból.

A baj akkor kezdődött, mikor a Chelsea egyik stábtagja, nevezetesen Marco Ianni úgy gondolta, a Manchester United kispadja előtt kell megünnepelnie az egyenlítő találatot.

Az esetből óriási balhé kerekedett, miután a portugál felpattant a székéből és Ianni felé vette az irányt – az arckifejezéséből nem úgy tűnt, hogy beszélgetni akar.


A biztonsági emberek szerencsére jókor, jó helyen voltak, így – bár négyen kellettek hozzá, de – vissza tudták fogni Mourinhót, aki ezután megköszönte az MU drukkereinek a szurkolást, mutogatott egy kicsit a közönség felé, majd bevonult az öltözőbe.

Az FA a találkozót követően jelezte, kivizsgálja a történteket, most pedig úgy határozott, hogy 6000 fontra megbünteti Marco Iannit, aki a hivatalos közlemény szerint „helytelen viselkedést” tanúsított. A szövetség José Mourinhót viszont nem büntette meg a balhé után, ugyanakkor „nem hivatalosan figyelmeztette”.

ANGOL PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ
CHELSEA–MANCHESTER UNITED 2–2 (1–0)
London
, Stamford Bridge. Vezette: Dean
Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Marcos Alonso – Kanté, Jorginho, Kovacic (Barkley, 69.) – Willian (Pedro, 73.), Morata (Giroud, 79.), E. Hazard. Menedzser: Maurizio Sarri
Man. Utd.: De Gea – A. Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Matics, Mata (A. Herrera, 76.), Pogba – Rashford (A. Sánchez, 85.), R. Lukaku, Martial (A. Pereira, 84.). Menedzser: José Mourinho
Gólszerző: Rüdiger (21.), Barkley (96.), ill. Martial (55., 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik