PL: Minamino után újabb Salzburg-játékos tart Angliába

Vágólapra másolva!
2019.12.27. 19:20
null
Hvang Hi Csan Anfielden lőtt gólja jó ajánlólevél (Fotó: AFP)
Követheti csapattársát, Minamino Takumit a Premier League-be Hvang Hi Csan. A Red Bull Salzburg dél-koreai támadója lapértesülések szerint a Wolverhamptonban folytatja a karrierjét.

 

Osztrák és német sajtóhírek szerint 27 millió euróért cserébe a Red Bull Salzburgtól a Wolverhampton Wanderershez szerződik Hvang Hi Csan. A 23 éves dél-koreai támadó 22 tétmérkőzésen kilenc gólt és 14 gólpasszt ért el ősszel – többek között a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-találkozón is betalált az Anfielden.

Hvang rövid időn belül a második salzburgi lehet, aki az angol élvonalban köt ki, a Liverpool múlt héten jelentette be, hogy 7.25 millió fontért megvette Minamino Takumit.

A dél-koreai 2014 decemberében érkezett Európába, az első másfél évében a Salzburg farmcsapatában, az FC Lieferingben számítottak rá, majd fokozatosan kezdték beépíteni az első csapatba. Azóta már 108 tétmérkőzésen 31-szer volt eredményes és 21 találathoz asszisztált csapattársai számára. A 2018–2019-es idényben kölcsönben a Hamburgban szerepelt – a német másodosztályban viszont nem teljesített jól, 20 meccsen csupán kétszer volt eredményes.

Hvang szerződése 2021 nyaráig érvényes a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató osztrák együttessel, s a jelek szerint nem tartalmaz Minaminóéhoz hasonló záradékot…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik