PL: Mikel Arteta az Arsenal új menedzsere – hivatalos

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 09:30
null
Az Arsenal új menedzsere az FA-kupa serlegével: Mikel Artetát eőléptették (Fotó: AFP)
Mikel Arteta az Arsenal új menedzsere – számolt be a londoni klub hivatalos honlapja, miután a spanyol szakember titulusát a weblapon szinte mindenhol frissítették. Nem, nem Internet Explorerrel dolgozunk: Arteta eddig az első csapat vezetőedzőjeként dolgozott, mostantól viszont a hagyományos brit klubmodell szerint egy személyben felel az együttes felkészítéséért, az új igazolásokért, sportszakmai kérdésekért, azaz menedzser lesz.

 

Az Arsenal augusztus közepén vált meg Raul Sanllehi sportigazgatótól, akinek azóta sem nevezték ki az utódját. A jelek szerint azért nem, mert a sportigazgatói és a vezetőedzői poszt ismét összeolvad. Mikel Arteta Arsene Wenger távozása óta az első szakember lesz, aki menedzserként irányíthatja az Arsenalt.

A francia tréner távozása után Unai Emery vezetőedző, Freddie Ljungberg megbízott edző volt.

Vinai Venkatesham, az Arsenal CEO-ja szerint Arteta a december óta elért munkájával és eredményeivel (a csapat FA-kupát és Community Shieldet nyert az irányításával) rászolgált a bizalomra és így a bővebb jogkörre.

„Nagyszerű munkát végez az első csapat edzőjeként, az elsődleges feladata a jövőben is ugyanez lesz, de még sok minden van a klub körül, amit segíthet egyenesbe hozni. A munkájával bizonyított, hiszünk benne, ezért is hajtjuk végre most ezt a szervezeti változást” – idézte a klub vezérigazgatóját az Arsenal csütörtöki közleménye.

A Premier League 2020–2021-es idénye szombaton rajtol. Az Arsenal az 1. fordulóban az újonc Fulhammel mérkőzik meg. Az idény előtt a Nemzeti Sport Online felállította saját erősorrendjét – a cikk ide kattintva olvasható, míg a lista alább tekinthető meg.

A Nemzeti Sport Online erősorrendje a Premier League 2020–2021-es idényének rajtja előtt
A Nemzeti Sport Online erősorrendje a Premier League 2020–2021-es idényének rajtja előtt

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Szombat
13.30:
Fulham–Arsenal (Tv: Digi Sport1)
16.00: Crystal Palace–Southampton (Tv: Spíler1)
18.30: Liverpool–Leeds United (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00:West Ham United–Newcastle United (Tv:Spíler1)
Vasárnap
15.00:
West Bromwich Albion–Leicester City (Tv: Digi Sport1)
17.30:
Tottenham Hotspur–Everton (Tv: Spíler1)
Hétfő
19.00: Sheffield United–Wolverhampton Wanderers (Tv: Digi Sport1)
21.15: Brighton–Chelsea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik