PL: megvan, kiért cserébe adná oda az MU Pogbát a Juvénak

Vágólapra másolva!
2020.04.05. 07:39
null
De Ligt lehet a cserealap? (Fotó: AFP)
Olaszországban a Football Italia, Angliában a The Sun ír arról, nyáron gigantikus cseretranszfer jöhet: a Manchester United kötelékébe tartozó Paul Pogba Torinó, a juventusos Matthijs de Ligt Manchester felé veheti az irányt.

 

Paul Pogba hónapok óta csak árnyéka önmagának Manchesterben, s ez a megállapítás akkor is igaz, ha bokasérülése miatt hosszabb időszakot ki is kellett hagynia az idényből. Hosszú ideje rebesgetik, hogy visszatérhet korábbi csapatához, a Juventushoz.

Matthijs de Ligt esete valamivel bonyolultabb. Az ifjú holland bekk szűk egy éve érkezett az olasz csapathoz, azóta, mondhatni, alapemberré vált, ám ehhez az is kellett, hogy Giorgio Chiellini az idény jelentős részében sérülés miatt ne álljon rendelkezésre.

Korábban az ESPN arról írt, a United évekkel ezelőtt simán átigazolhatta volna a játékost, ám letettek róla, mivel a családját megismerve úgy számoltak, nehézségei lehetnek majd a versenysúlyával. Több családtagja is túlsúllyal küzd, ebből pedig arra következtettek a Unitednél, hogy a futballista is hajlamos lehet az elhízásra. 2017-ben ezért nem tettek érte ajánlatot.

De Ligt abban az esztendőben az Európa-liga-döntőjében pályára is lépett az MU ellen – 17 esztendősen végigjátszotta az Ajax által 2–0-ra elveszített finálét.

Ole Gunnar Solskjaerék 2019-ben is versenyben voltak De Ligt aláírásáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik