Úgy tűnik, a Premier League eddigi legnagyobb hekkerbotrányába keveredett a Liverpool (Fotó: AFP)


A brit lap beszámolója szerint a Manchester City vezetőségének az lett gyanús, hogy 2013-ban több szakemberük is hirtelen a Liverpoolhoz szerződött, köztük a klub jelenlegi sportigazgatója, Michael Edwards. A manchesteri klub ezt követően etikus hekkerek bevonásával vizsgáltatta meg saját számítógépes rendszereit, köztük a megfigyelői hálózat logisztikai hátterét biztosító Scout7 nevű programot és adatbázis. A vizsgálat után kiderült, a rendszerbe több mint százszor léptek be kívülről illetéktelen személyek, a nyomok pedig a Liverpoolhoz vezettek.

A City állítólag emiatt kényszerült hamarabb lezárni 2013 nyarán az akkor még a Sahtarban futballozó Fernandinho, valamint a sevillai Jesús Navas átigazolásáról folyó tárgyalásokat – attól tartva, hogy a megszerzett információk alapján esetleg a Liverpool megpróbálja beelőzni őket.

A két csapat végül peren kívül megegyezett egymással, a Liverpool zokszó nélkül kifizetett egymillió fontot „fájdalomdíjként” a City számára, emellett garanciákat vállalt, hogy nem tesz újabb kísérletet a kémkedésre. Az ügyet ezt követően a szőnyeg alá söpörték, a The Times információi szerint nemhogy a bíróságra, az Angol Labdarúgó-szövetséghez sem feltétlen jutott el.

A cikkben leírtakat egyik csapat sem erősítette meg, ugyanakkor árulkodó, hogy sem a Manchester City, sem a Liverpool nem volt hajlandó megszólalni, mikor a The Times újságírói felvették a kapcsolatot a klubokkal.

A lap szerint ez lehet a Premier League történetének legsúlyosabb hekkerbotránya.