PL: Jürgen Klopp pénzbüntetést kapott a bírózásért

Vágólapra másolva!
2019.02.22. 13:08
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) 45 ezer fontra (majdnem 16 millió forintra) büntette Jürgen Kloppot, a Liverpool FC menedzserét, amiért a német szakember a szabályokkal ellentétben megkérdőjelezte a játékvezető elfogulatlanságát a West Ham United ellen február 4-én lejátszott és 1–1-es döntetlennel zárult összecsapáson.

Mint ismert,Klopp a mérkőzést követően elismerte, csapata leshelyzet után szerzett vezetést Londonban Sadio Mané találatával,ezt követően viszont arról beszélt, a bírónak tudnia kellett, hogy hibázott, ez vezetett szerinte ahhoz, hogy a második félidőben többször is csapata kárára tévedett – azaz véleménye szerint szándékosan kompenzált. Klopp a mérkőzést követően elismerte, csapata leshelyzet után szerzett vezetést Londonban Sadio Mané találatával,ezt követően viszont arról beszélt, a bírónak tudnia kellett, hogy hibázott, ez vezetett szerinte ahhoz, hogy a második félidőben többször is csapata kárára tévedett – azaz véleménye szerint szándékosan kompenzált.

Az FA ezután fegyelmi eljárást indított Klopp ellen, amelynek végén 45 ezer fontos büntetést szabott ki rá. A Pool menedzsere a Manchester United elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón nem akarta kommentálni a döntést.

„Nem akarok erről beszélni, mert elég sokba kerülnek ezek a nyilatkozatok. Ez a második alkalom, hogy megbüntetnek valamiért, és bár nem olyan súlyos az összeg, tanulni fogok belőle.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik