Videó: játékosát kritizálták, Mourinho válaszul listát írt

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 20:06
null
Harry Kane és José Mourinho (Fotó: Imago)
José Mourinho védelmébe vette Harry Kane-t, miközben kiosztotta a Sky Sports szakértőjét.

 

José Mourinho nem bírja a kritikát. A portugál mester már többször akadt ki látványosan sajtótájékoztatón, a Manchester United menedzsereként például 2018-ban, a Tottenham elleni 3–0-s vereséget követően a csapata gyenge teljesítményét firtató kérdésekre válaszul három ujját mutatta fel – jelezve, hogy ennyi bajnoki címet nyert a Premier League-ben –, miközben a „respect”, azaz tisztelet szót hangoztatva kivonult a teremből.

Hasonló hévvel reagált hétfőn Paul Merson bírálatára, a korábbi angol válogatott középpályás, aki jelenleg a Sky Sports szakértői csapatának tagjaként dolgozik, azt találta mondani Harry Kane Manchester United elleni teljesítményének értékelésekor, hogy az angol válogatott csapatkapitánya José Mourinho alatt sohasem nyerheti vissza a csúcsformáját, és pályafutása érdekében jobban tenné, ha eligazolna.

„Az utóbbi időben sok bírálat érte a csapatot, nagyrészt Paul Merson véleménye miatt, de mivel tisztelem őt, megpróbálok kedves lenni a válaszommal – vezette fel négy és fél perces monológját José Mourinho a keddi, West Ham elleni bajnoki mérkőzés hivatalos sajtótájékoztatóján. – Harry Kane hat hónap után az első mérkőzését játszotta, ha valakihez, inkább Anthony Martialhoz kellene hasonlítani. A mérkőzésen nekünk és a Manchester Unitednek sem volt sok helyzete. Kapott bármilyen elismerést a védelmünk azért, hogy megfékezte Martialt? És a United védelme, hogy meggátolta a gólszerzésben Kane-t? Nem szeretem, amikor valaki egyoldalúan nézi a mérkőzést.”


Ezt követően azt táncsolta Paul Mersonnak, nézze meg Harry Kane sérülése előtti statisztikáit – tíz tétmérkőzésen hét gólt szerzett a portugál mester irányításával –, valamint elkezdte felsorolni, milyen klasszis csatárokkal dolgozott együtt pályafutása során, és mit hozott ki belőlük.

„Volt egyszer egy futballistám, Didier Drogba. Három idény alatt százhatvannyolc gólt szerzett, évente átlagban ötvenhatot. Karim Benzemát három idényen át irányíthattam, nem mindig kezdett, mert fiatal volt, de így is hetvennyolc gólt szerzett, évente átlag huszonhatot. Talán Diego Militót is ismeri. Egy idényt dolgoztunk együtt, harminc góllal gólkirály lett és három trófeát nyert. Egy magas fickó is volt abban a csapatban, bizonyos Zlatan Ibrahimovic. Az ő éves átlaga huszonkilenc gólra jön ki. Szóval, kedves Paul, minden tisztelettel, Harry Kane-nek az égvilágon semmi baja sincs a gólszerzéssel!”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik