PL: hamis papírokkal szereztek meg egy angol klubot?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.25. 12:10
null
Bajba kerülhet Gino Pozzo a Watford 2014-es átvétele miatt (Fotó: Action Images)
Az Angol Labdarúgó-liga (EFL) vizsgálatot indított az élvonalbeli bajnokságban szereplő Watford tulajdonosa, Gino Pozzo ellen.

 

Pozzo 2012-ben édesapjával (Giampaolo Pozzóval – a szerk.) karöltve vette meg az akkor még Championshipben szereplő Watfordot, ám két évvel később egyedüli tulajdonossá vált.

Ahhoz azonban, hogy ez megtörténhessen és Pozzo a teljes irányítását átvehesse a klubnak, előbb bizonyítania kellett, hogy elegendő tőkével rendelkezik. Ezt egy, a HSBC-banktól származó levéllel meg is tette – ám mint a The Telegraph állítja, a dokumentum hamis.

A brit portál szerint a bank azon ága, amely a szóban forgó 2014-es levélen meg van jelölve, nem foglalkozik vállalati ügyfelekkel, holott Pozzo a Hornets Investment Limited nevű társaság révén birtokolja a Watfordot, és a dokumentumban is ez a szervezet szerepel.

Egy magát megnevezni nem kívánó forrás azt állítja, a HSBC-banknak sosem volt Hornets Investment Limited nevű ügyfele.

Az EFL már jelezte, azonnal fegyelmi vizsgálatot indított az ügyben. Pozzónak bizonyítania kell, hogy a klub 2014-es átvételekor elegendő tőkével rendelkezett ahhoz, hogy átvegye a Watfordot. Amennyiben bűnösnek találják az elnököt, óriási pénzbüntetést kell fizetnie, míg a Watfordtól pontokat is levonhatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik