PL: hamarabb mehet a kieső csapattól a világbajnok támadó

Vágólapra másolva!
2019.04.04. 10:08
null
Schürrle (balra) nem tekinthet sikerként a Fulhamnél töltött időszakra (Fotó: AFP)
Tavaly nyáron a Fulham egyik nagy dobásának számított, hogy két évre kölcsönvette a Borussia Dortmundtól a világbajnok támadót, André Schürrlét, ám a londoniak kedden 4–1-re kikaptak a Watfordtól, így biztossá vált a kiesésük a Premier League-ből, ami egyben azt is jelenti, hogy a 28 éves német kölcsönszerződése az idény végén megszűnik.

 

Schürrle szerződésében szerepelt ugyanis egy záradék, amely szerint ha a Fulham nem tudja megőrizni élvonalbeli tagságát, akkor az 57-szeres válogatott támadó kölcsönadása az idény végén véget ér, ő pedig visszatér a Borussia Dortmundhoz.

Ezzel a Fulham csaknem 3 millió euró bérköltséget spórol meg csak Schürrlén, és biztosra vehetjük, nem ő lesz az egyetlen, aki nem követi a csapatot a másodosztályba.

Egyelőre csak az biztos, hogy nem a Fulhamnél folytatja – amelynek színeiben eddig 25 mérkőzésen hat gólt szerzett –, az már kevésbé, hogy a következő szezonban a BVB játékosa lesz.

Szigetországi lapértesülések szerint nem lehetetlen, hogy a West Ham United bejelentkezik Schürrléért, miután Andy Carroll és Lucas Pérez is a távozást fontolgatja, továbbá Marko Arnautovic formája minimum ingadozónak nevezhető – így akár a német is szerepet kaphat a klubnál a következő évad során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik