Guardiola Mané tehetségét méltatta (Fotó: AFP)

 

Pep Guardiola a Southampton elleni bajnoki utáni sajtótájékoztatóján beszélt a liverpooliak fordításáról, valamint a BL-címvédő szenegáli hőséről.

„Sokadjára szerzett győztes gólt a Liverpool mezében. Van, hogy csak hanyatt vágja magát, máskor azonban elképesztő gólokat szerez az utolsó pillanatokban. Fantasztikus tehetség. Ha egyszer vagy kétszer történik ilyen, akkor lehet mondani, hogy szerencséje van egy csapatnak, de velük rengetegszer történt ilyen a közelmúltban. Megvan hozzá a karakterük. Tíz meccset nyertek egy döntetlen mellett, de mi csak magunkra koncentrálunk. Jövő héten az Anfielden játszunk, és megpróbálunk nyerni ellenük.”

A szombati Premier League-fordulóban nemcsak a Liverpool fordított a hajrában, a Manchester City is csak Kyle Walker 86.percben szerzett góljával harcolta ki a győzelmet a „szentek” ellen. A manchesteriek menedzsere természetesen saját találkozójukról is szót ejtett.

„Hatalmas intenzitással küzdöttünk, egészen a végéig, és ez kifizetődött. Nagyszerű fordítást hajtottunk végre. Arról szólt ez a meccs, hogy hogyan tudunk reagálni a hátrányra, és mindent meg kellett tennünk a győzelemért, de sikerült.”