PL: fogadási szabálysértés, hat hétre eltiltották a volt liverpoolit

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.18. 15:32
null
Daniel Sturridge hathetes eltiltást kapott (Fotó: AFP)
A fogadási szabályok megsértése miatt hat hétre eltiltották Daniel Sturridge-ot, a Liverpool FC volt labdarúgóját. A büntetésből – amely mellé 75 ezer font bírság is jár – négy hetet felfüggesztettek.

 

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) csütörtöki közlése alapján a 29 éves támadó a vád szerint 11 esetben vétett a szabályok ellen, de a felkért független bizottság ezek közül kilencet megalapozatlannak talált.

Sturridge – akinek júniusban lejárt a szerződése a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolnál, s az együttműködést nem újították meg – július 31-én játszhat újra.

Az FA ugyanakkor jelezte: nem ért egyet a bizottság megállapításaival, hogy a legtöbb gyanús esetet megalapozatlannak ítélte, és fellebbez a döntés ellen.

„Örülök, hogy a tizenegy vádpont közül kilencet ejtettek, a bizottság pedig őszinte és hiteles tanúnak talált. Különösen nehéz napon történt, ami történt, nem igazán voltam önmagam” – írta közleményében Sturridge.

A játékost azzal gyanúsították, hogy 2018 januárjában információkat szivárogtatott ki családtagjainak és közeli barátainak esetleges eligazolásáról, és ezeket az információkat felhasználták sportfogadások kötésekor. A támadó a hírek szerint a Sevillához igazolásáról számolt be ismerőseinek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik