Granit Xhaka (középen) és a szurkolók számára sokáig emlékezetes lesz a Palace elleni bajnoki – csak nem jó értelemben (Fotó: AFP)

 

„Kellett egy kis idő, hogy végiggondoljam a vasárnap délután történéseit” – kezdte a közösségi médiában nyilvánosságra hozott levelét Xhaka, aki ezt követően igyekezett magyarázatot adni tetteire.

„Jó ideje nem értem a szurkolók egy részét. Az elmúlt hónapokban a mérkőzéseken és a közösségi felületeken rendszeresen rendkívül sértő üzeneteket kapok. Az emberek olyan dolgokat írtak, hogy eltörnék a lábam, dögöljön meg a feleségem, legyen rákos a lányom… Ezek felkavartak, és vasárnap eljött a pont, amikor kirobbant belőlem az egész, amikor ismét azt éreztem, a szurkolók egy része elutasító velem. (…) Ebben a helyzetben hagytam, hogy az indulataim elragadjanak, hogy úgy reagáljak, ami valóban tiszteletlen azon szurkolókkal szemben, akik támogatják és szeretik a klubot, feltöltik a csapatot és engem is pozitív energiákkal” – ismerte el hibáját és kért elnézést a labdarúgó.

„Azt kívánom, hogy újra kölcsönös tisztelettel forduljunk egymáshoz és arra emlékezzünk, amiért az első pillanattól kezdve beleszerettünk ebbe a játékba. Lépjünk tovább, pozitívan, együtt!” – zárult Xhaka levele.

A játékos mellett egyébként csapattársai is kiálltak, kijelentve, hogy nem akarják, hogy Unai Emery vezetőedző a történtek után elvegye tőle a csapatkapitányi karszalagot. Vélhetően azonban ezzel még nincs vége a történteknek. Angol lapértesülések szerint Xhaka házon belül pénzbüntetésre számíthat, s a szurkolók sem fogják egyhamar elfelejteni a vasárnapi jeleneteket.  

A következő fordulóban az Arsenal a Wolverhamptonnal mérkőzik – kérdés, kin lesz a csapatkapitányi karszalag. 

 

ANGOL PREMIER LEAGUE
10. FORDULÓ

Arsenal–Crystal Palace 2–2 (Papasztathopulosz 7., David Luiz 9., ill.  Milivojevics 32. – 11-esből, J. Ayew 53.)