PL: egymeccses eltiltást kapott egyik tweetje miatt Bernardo Silva

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.13. 15:28
null
Megbüntették Bernardo Silvát (Fotó: AFP)
Egymeccses eltiltással, illetve 50 ezer fontos bírsággal sújtotta Bernardo Silvát, a Manchester City labdarúgóját az angol Labdarúgó-szövetség (FA) egy szeptemberi Twitter-bejegyzése miatt.

Mint ismert, Bernardo Silva egy szeptember 22-i Twitter-bejegyzésében a csapattársát, Benjamin Mendyt hasonlította a Conguitos nevű édességgyártó cég figurájához.

Igen ám, csak a bejegyzés nem úgy sült el, ahogy azt Silva várta, az olvasók ugyanis leginkább rasszistának találták a posztot, és többségében kiakadtak. A támadó később törölte az üzenetet, majd konstatálta: „Manapság már egy baráttal sem lehet viccelődni... srácok...”

Az eredeti, kitörölt poszt:

 

Brazzy on Twitter

Bernardo Silva mocking Benjamin Mendy lmao


 

A Kick It Out nevű szervezet – melynek fő célja, hogy eltüntesse a rasszizmust a labdarúgásból – sértőnek találta a posztot, és kérvénnyel fordult az angol Labdarúgó-szövetséghez (FA), hogy a szervezet büntesse meg Silvát a tweet miatt.

Az első hírek szerint akár hatmeccses eltiltást is kaphatott volna Silva, ám végül egy mérkőzést kell kihagynia, emellett pedig 50 ezer fontos bírságot szabtak ki rá, továbbá egy képzésen is részt kell vennie, miután beismerte a szabálysértést. Bernardo Silva a Chelsea elleni rangadót lesz kénytelen kihagyni a Premier League 13. fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik