PL: csak Mou Wenger előtt – az elmúlt 10 év top 10 költője

Vágólapra másolva!
2017.03.30. 11:54
null
Paul Pogbáék megkaparintása után José Mourinho lett az elmúlt tíz év topköltekezője a PL-ben (Fotó: AFP)
A The Sun tízes összeállítást közölt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) elmúlt tíz évének legtöbbet költő menedzsereiről. A listát José Mourinho vezeti, kevéssel megelőzve Arsene Wengert.

 

A tizedik helyre becsúszott Tony Pulis, aki a közelmúltbeli átigazolási időszakokban alaposan kinyitotta a West Brom pénztárcáját, érkezett például Nacer Chadli 13 millió fontért, Salomón Rondón 12 millióért (de akár 15-be is kerülhet) vagy például Jack Livermore 10 millióért.

André Villas-Boasnak két és fél év jutott a PL-ben, de ez is elég volt arra, hogy 253.79 millió fontot elköltsön – Érik Lamela (30 millió) és Juan Mata (26 millió) sem fillérekért érkezett a Tottenhamhez, illetve a Chelsea-hez.

Roberto Mancini négyéves manchesteri ténykedése 267.2 millió fontba került a Citynek, az irányítása során érkezett többek között Sergio Agüero (35 millió), Yaya Touré vagy éppen Samir Nasri is (24-24 millió).

Louis van Gaalnak mindössze két év elég volt arra, hogy a 7. helyre kapaszkodjon, ebben segített persze Ángel Di María (59.7) megkaparintása is. Na az argentin még nála is kevesebb időt töltött a Manchester Unitednél, egy év után a PSG-hez szerződött.

Nála egy picit költött többet a klubnál 2013-ig alkalmazásban lévő Sir Alex Ferguson, aki a top 10 legjobb győzelmi mutatójával (70.8 százalék) bír, és nem mellékesen 13 bajnoki címet szerzett a „vörös ördögökkel”.

Mark Hughes számára csupán másfél év jött össze a City élén, akkor azonban alaposan kiköltekezte magát, érkezett Robinho (32.5) és Carlos Tévez (25.5) is többek között.

A korábbi Swansea-menedzser Brendan Rodgers a Liverpool kispadján élhette ki igazán magát, Christian Benteke (32.5), Roberto Firmino (29) vagy éppen Adam Lallana (25) megkaparintására is súlyos fontmilliókat áldozott, összesen valamivel több mint 351 millióig jutott.

Éppenhogy megelőzi őt, így dobogós a tavaly nyáron a City éléről leváltott Manuel Pellegrini, ő Kevin De Bruyne (54) és Fernandinho (30) átigazolására sem sajnálta a pénzt – mondjuk Eliaquim Mangalára (31) vagy Wilfried Bonyra (28) sem, de ezek kevésbé fényes transzferek lettek.

Az Arsenalt 1996 óta irányító Arsene Wenger sokáig visszafogottan „szórta” az „ágyúsok” pénzét, de az elmúlt években azért jöttek a nagy igazolások, mint például Mesut Özil (42.5) és Alexis Sánchez (33).

A lista élén pedig „természetesen” José Mourinho áll, aki a Chelsea-nél töltött két időszaka alatt sem sajnálta a pénzt (Diego Costa 32 milliója, vagy éppen Willian 30-asa, esetleg Cesc Fabregas 27-ese is jó példa rá), de igazán az MU élén lendült bele: a nyáron világrekordot jelentő összegért jött Paul Pogba (89 millió), de Eric Bailly és Henrih Mhitarjan megszerzése is elvitt 30-30 milliót.

A PL elmúlt tíz évében legtöbbet költő menedzserek listája (Fotó: The Sun)
A PL elmúlt tíz évében legtöbbet költő menedzserek listája (Fotó: The Sun)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik