PL: Bin Laden családjától vett fel hitelt a Fradi korábbi tulaja – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.05.17. 09:54
Egészen elképesztő hír jelent meg az angol The Telegraph honlapján: információik szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Premier League) most visszajutó Sheffield United tulajdonosa Oszama bin Laden, korábbi terroristavezér családjától kért kölcsön…

A Premier League-be egyenes ágon visszajutó Sheffield tulajdonjoga 50–50 százalékos elosztásban van Kevin McCabe és Abdullah bin Moszad bin Abdulaziz al-Szaud herceg közt.

Korábban McCabe volt a csapat egyedüli tulaja, ám 2013-ban eladta a csapat felét a szaúdi hercegnek. Ezután kettejük közt villámgyorsan megromlott a viszony, és a gazdasági társaság teljes ellenőrzéséről szóló vitájuk már a legfelsőbb bíróságon jár.

A Sheffield két tulaja, Kevin McCabe (balra), és Abdullah bin Moszad bin Abdulaziz al-Szaud herceg (jobbra) (Fotó: AFP)
A Sheffield két tulaja, Kevin McCabe (balra), és Abdullah bin Moszad bin Abdulaziz al-Szaud herceg (jobbra) (Fotó: AFP)

A bíróság pedig minden apró részletnek utánajárt, így derült ki, hogy McCabe 3 millió fontos (1.1 milliárd forintos) kölcsönt vett fel az al-Kaida terroristacsoport egykori vezérérének, Oszama bin Ladennek a családjától.

És ez még mindig nem minden, ugyanis a hírek szerint ezt a különleges „kölcsönt” vissza sem kellett volna fizetnie a klubnak, ami további kérdéseket vet fel a pénz sorsáról...

A bíróságra vitt ügy miatt elképesztő részletek derültek ki…
A bíróságra vitt ügy miatt elképesztő részletek derültek ki…

A hírek szerint a bíróság e-maileket is talált, melyben McCabe egyik partnere azt írja: „Félek, egy nap majd olyan címlapok jelennek meg, hogy a Sheffield United a terroristák pénzét mossa.”

Kevin McCabe neve ismerős lehet a magyar drukkereknek, az angol üzletember ugyanis 2008 és 2011 között a Ferencváros labdarúgócsapatának tulajdonosa volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik