PL: befejezték Sala gépének célirányos keresését

Vágólapra másolva!
2019.01.24. 16:46
null
Oda minden remény? Nem keresik tovább Emiliano Sala gépét (Fotó: AFP)
Guernsey parti őrsége befejezte az Emiliano Salával a fedélzetén hétfő este eltűnt kisrepülőgép keresését.

David Barker főtiszt csütörtöki közleménye szerinthárom repülő és öt helikopter összesen nyolcvan órán át kereste a radarról hétfőn eltűnő járművet, de nem jártak sikerrel.

„Minden lehetséges adatot átnéztünk és összesítettünk. Tudva, milyen lehetőségeink voltak, és ezeket ki is használtuk, meg kellett hoznunk a nem könnyű döntést. Befejeztük az irányított keresést. Ennyi idő után különösen kicsi az esély arra, hogy túlélőket találjunk” – írta közleményében David Barker.

Hozzátette, a döntésről értesítették a labdarúgó és a gépet vezető pilóta hozzátartozóit, akiknek együttérzésüket fejezték ki.

„Az utolsó gép, amelynek kifejezett célja a hétfő este eltűnt jármű keresése volt, leszállt. Bár az aktív, célirányos keresést befejeztük, az arra utazók figyelmét a jövőben is felhívjuk arra, hogy nézzenek szét, hátha valaki rábukkan a repülőgép valamelyik alkatrészére. Ezt nem adjuk fel” – írta a kapitány.

Sala a hét végén írt alá a Premier League-ben szereplő Cardiff Cityhez, de még elintézte ügyeit korábbi otthonában, Nantes-ban, ahonnan utána hétfőn repült vissza a szigetországba. Utolsó hangüzenetében arra utalt, hogy a Piper Malibu kisgép rossz állapotban volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik