PL: az FTC korábbi tulajdonosa távozna az újonctól

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 21:28
Távozna a klubtól az angol labdarúgó-élvonalba feljutott Sheffield United résztulajdonosa, Kevin McCabe.

„Átadnám a tulajdonrészemet, mert a következő idényben már csak szurkoló szeretnék lenni. Kiabálni, üvöltözni akarok, nem pedig diszkréten ülni az igazgatói páholyban” – idézi a Sky Sports az üzletembert, aki 2008 és 2011 között a Ferencváros labdarúgócsapatának tulajdonosa volt.„Átadnám a tulajdonrészemet, mert a következő idényben már csak szurkoló szeretnék lenni. Kiabálni, üvöltözni akarok, nem pedig diszkréten ülni az igazgatói páholyban” – idézi a Sky Sports az üzletembert, aki 2008 és 2011 között a Ferencváros labdarúgócsapatának tulajdonosa volt.

McCabe hozzátette: távozását a felelősségérzet is motiválja, mert szeretné jó kezekben, biztonságban tudni a klubot már az élvonal augusztusi rajtja előtt.

Az 1889-ben alapított Sheffield United feljutása vasárnap vált biztossá, és a következő lesz a negyedik idénye a Premier League-ben, ahonnan legutóbb 2007-ben esett ki.

„A Premier League megváltozott, amióta legutóbb ott jártunk. Ez rendben is van, de inkább a fiatalabbaknak való már. A labdarúgás is megváltozott, és nem szokatlan dolog a külföldi tulajdonosok bevonása” – magyarázta a 71 éves ingatlanmágnás.

Ha McCabe-nek sikerül is vevőt találnia, az üzletet csak akkor véglegesíthetik, ha a jelenlegi társtulajdonosok közötti jogvita rendeződik. Az üzletember 2013-ban adta el a klub felét Abdullah bin Moszad bin Abdulaziz al-Szaud hercegnek, akivel képtelenek megállapodni a gazdasági társaság teljes ellenőrzéséről. A tárgyalás a jövő héten kezdődik a legfelsőbb bíróságon, ítélethozatal ősszel várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik