PL: az Aston Villa szerezheti meg az MU kapusát – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 18:25
null
Sergio Romero 61-ből 39 meccsen gólt sem kapott a United kapujában állva (Fotó: AFP)
A The Athletic beszámolója szerint Sergio Romero hamarosan búcsút int Manchesternek. A 33 esztendős argentin válogatott kapus, aki az elmúlt öt évben David de Gea cseréje volt, Dean Henderson szerződéshosszabbítása után válhat feleslegessé.

 

Amint arról beszámoltunk, az előző idényben a Sheffield Unitedben remeklő Dean Henderson augusztus végén hat évre szóló, heti 120 ezer fontos fizetést tartalmazó szerződés aljára kanyarította aláírását. A brit sajtó szerint, ha az nem is egyértelmű, hogy Henderson vagy David de Gea lesz ezek után a Manchester United első számú kapusa, az biztos, hogy ki nem lesz már a második sem: Sergio Romero.

Az argentin futballistát 2015-ben még Louis van Gaal vitte Angliába, azóta viszont csak 61 tétmérkőzésen – többnyire a különböző kupasorozatokban – kapott lehetőséget. Bár az idényenkénti átlag 12 meccs nem sok, több mutatója is impozáns, például csak 27 gólt kapott ezen összecsapásokon, s 39 alkalommal érintetlen maradt a hálója!

A The Athletic szerint Romero manchesteri jövőképének már az sem tett jót, hogy az FA-kupában a Chelsea, majd az Európa-ligában a Sevilla elleni elődöntőben kivette a csapatból őt az MU menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer.

Romero legfőbb kérője az Aston Villa lehet. A birminghami együttes Tom Heaton sérülése után a tavaszi szezont és a bennmaradást a PL-veterán Pepe Reina kölcsönvételével oldotta meg, csakhogy a 37 esztendős spanyol nem maradt a csapatnál – a Napoli és a Milan után idén nyáron a Lazióhoz írt alá Olaszországban.

A probléma Romero fizetése: a vb-ezüstérmes kapus heti 100 ezer fontot tesz zsebre jelenleg a Unitednél, az Aston Villa ekkora összeget viszont nem tud kigazdálkodni a számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik