Iwobi az Arsenalban nevelkedett, most az Evertonban folytatja (Fotó: AFP)

 

Alex Iwobi az Arsenalban nevelkedett, a 2015–2016-os idényben mutatkozott be a Premier League-ben. Az „ágyúsoknál” összesen 149 tétmeccsen játszott, 15 gólt lőtt és 27 gólpasszt adott.

A technikás szélső már nagyon fiatalon, 19 évesen bemutatkozott a nigériai válogatottban, 2015 októberében – lehetősége lett volna angol színekben játszani, ő azonban Nigériát választotta, ebben nagy szerepe volt nagybátyjának, Jay-Jay Okochának.

Iwobi nem számított alapembernek az Arsenalban többek között azért, mert olyan játékosok futballoztak a posztján, mint Alexis Sánchez, az elmúlt idényben pedig Pierre-Emerick Aubameyang húzódott ki legtöbbször a bal szélre. Mivel az észak-londoniak klubrekordért szerződtették a Lille-ből Nicolas Pépét, a 23 éves játékos minden bizonnyal végleg kegyvesztetté vált volna.

Az angol átigazolási időszak utolsó napján aztán hosszas várakozás után az Everton bejelentette, hogy a kékeknél folytatja Alex Iwobi, azt azonban nem hozta nyilvánosságra a liverpooli klub, hogy pontosan mennyit fizettek érte – angol sajtóinformációk szerint 35-40 millió font közötti összeget.

A nigériai labdarúgó 2024-ig írt alá az Evertonhoz, a Transfermarkt szerint értéke 25 millió euró.