PL: „Az Arsenal elvesztette az irányítást; Özil megtartása egy vagyonba került”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 12:58
null
Aaron Ramsey Arsenal-mezben – kérdés, meddig? (Fotó: AFP)
A 75-szörös walesi válogatott, korábbi kiváló támadó Dean Saunders szerint az Arsenal egészen amatőr módon kezeli kulcsjátékosai szerződéshosszabbítását, erre Aaron Ramsey esete a legújabb példa.

 

Az észak-londoniak leghosszabb ideje szolgáló játékosának (2008-ban került a klubhoz) 2019. június végéig érvényes a szerződése, így ha nem sikerül megállapodni a hosszabbításról, akkor az idény végén ingyen távozhat a csapattól.

A walesi középpályás esete kísértetiesen hasonlít Alexis Sánchezéhez és Mesut Öziléhez, akikkel szintén nem tudott dűlőre jutni az Arsenal: Sánchez végül a Manchester Unitedhez szerződött, míg Özillel nagy nehezen sikerült megegyezni – igaz, jelentősen megemelt fizetéssel sikerült csak maradásra bírni.

Ramsey ügyében ráadásul ott van az a meglepő információ, miszerint a klub megegyezett a walesivel egy új, négy évre szóló szerződésről, ám később visszavonta az ajánlatot.

„Nem értem az egészet – mondta Dean Saunders, aki többek között futballozott a Liverpoolban is. – Már tíz éve ott van az Arsenalnál, és mégis hagyják lejárni a szerződését. És nem csupán vele történt ez, Özilnél és Sáncheznél is ugyanez volt. Amint a játékosnak megszűnik a megállapodása, a klub elveszti az irányítást. Képesek voltak megtartani Özilt, de ez egy vagyonba került, így a játékosok most azzal a kérdéssel kopogtathatnak az ajtón, hogy »Ha ő annyit keres, akkor én miért nem kaphatok ennyit?«. Ez innentől kezdve pókerjátszma, de az Arsenal elvesztette az erejét. Ramsey és az ügynöke került pole pozícióba, ha kivárják a szerződés végét, a játékos ingyen távozhat.”

Érdeklődőkből nincs hiány, legutóbb a Juventust és a Milant hozták szóba a még mindig csak 27 esztendős walesivel, akinek képességeit Saunders is méltatta.

„Bármit meg tud csinálni, jól lát a pályán, a két tizenhatos között mindenhol feltűnik, gyakorlatilag bejátssza az egész pályát – a 2016-os Európa-bajnokságon jobb volt ebben mindenkinél. Arsene Wenger a középpálya összes helyén szerepeltette, a walesi válogatottnak is nagyon fontos eleme.”

Ramsey eddig 338 tétmérkőzésen kapott lehetőséget az Arsenalban, ezeken 59 gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik