PL: az angol liga is megbüntetheti a Manchester Cityt

Vágólapra másolva!
2020.02.15. 06:24
null
A Manchester Cityt a The Independent szerint pontlevonással sújthatja a Premier League (Fotó: AFP)
Az angol Premier League-től is megkaphatja a maga büntetését az európai kupákból a következő két idényre kizárt Manchester City – írja a The Independent.

Az UEFA a pénzügyi fair play megsértése miatt szabta ki a súlyos büntetést, a klub ugyanis 2012 és 2016 között hamis adatokat közölt a szponzorációs bevételeiről.

Az Independent megbízható, a Premier League vezetőségétől származó információkra hivatkozva azt írja, az angol liga szinte ugyanazokat a feltételeket írja elő a klubok számára, mint az UEFA, és ha az európai szövetség szabálytalanságot talált, ugyanez lesz a helyzet a Premier League-gel is.

Sőt, a PL vezetői már ötleteltek is az esetleges szankción, de megvárták az UEFA hivatalos lépését. Az Independent szerint a legvalószínűbb büntetés a pontlevonás lesz.

A City az UEFA büntetése után azonnal jelezte, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul a szerinte túlzó büntetés miatt (a kétéves eltiltás mellett 30 millió eurós bírsággal is sújtották), a lap szerint a PL pontlevonását elfogadná a klub, amely 22 pontos hátrányban van a Liverpoolhoz képest, azaz nincs esélye a bajnoki címre.

Az Independent szerint extrém esetben a negyedosztályba is visszasorolhatják a Manchester Cityt, de erre minimális az esély.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik