PL: áthelyezhetik vagy elhalaszthatják a Leicester mérkőzéseit

B. Á./MTIB. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 06:48
null
Kérdés, hol játszhatja hazai mérkőzéseit a Leicester City (Fotó: AFP)
Keddtől ismét szigorítják Leicesterben az elmúlt hetekben már lazított járványellenes intézkedéseket, így megeshet, hogy áthelyezik vagy elhalasztják a Leicester City hazai mérkőzéseit.

 

Leicesterben a múlt kedden zárult két hétben 866 új fertőzöttet mutattak ki, a városban addig kiszűrt 2987 koronavírus-fertőzés 29 százaléka a vizsgált időszakban történt.

A 330 ezer lakosú városban a kormány rendelete alapján kedden ismét bezártak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, amelyek Angliában június 15-én nyithattak ki, emellett csütörtökön bezárnak a néhány hete országszerte részlegesen megnyitott iskolák, és szombattól – ellentétben az ország többi részével – nem nyithatnak ki a helyi éttermek, a pubok, a szállodák, a múzeumok, a turistalátványosságok és a fodrászatok.

A legújabb fejlemények a labdarúgócsapatot is érinthetik, a Leicester City a hátralévő három hazai bajnokiját más helyszínen játszhatja, de az is szóba került, hogy elhalasztják a szóban forgó találkozókat, amíg nem lesz biztonságosabb a helyzet.

„Konzultáltunk az illetékes szervekkel a semleges helyszínekről, meglátjuk, hogy a jelenlegi események befolyásolják-e a hazai mérkőzéseink megszervezését. Ha igen, játszhatjuk máshol a hazai bajnokijainkat, vagy szóba kerülhet a halasztás is” – mondta a klub szóvivője.

Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója azt sem zárja ki, hogy a bajnokság hátralévő szakaszát le kell fújni, ha több helyen is a leicesterihez hasonló állapotok alakulnak ki.

„Ha ez előfordul, nyilvánvalóan fennállna a veszélye annak, hogy nem leszünk képesek befejezni az idényt” – mondta Masters.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik