André Gomes súlyos sérülést szenvedett vasárnap a Tottenham elleni meccsen (Fotó: AFP)

A középpályást Szon Hung Min, a londoniak dél-koreai támadója hátulról akarta szerelni, Gomes pedig ennek nyomán elvesztette az egyensúlyát, szemből ütközött Serge Aurier-vel, és a földre érkezéskor kifordult a bokája. Az eset során mindkét csapat játékosai, beleértve a kiállított csatárt is, sokkos állapotban figyelték társukat, akinek a lába természetellenes helyzetben állt.

Az Everton közleményben tudatta, hogy megoperálják a portugált, felépülése várható időtartamát illetően azonban nem bocsátkozott találgatásba. Marco Silva vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden támogatást megadnak neki.

„Mindenben támogatjuk Andrét és családját” – fogalmazott, majd hozzátette: „Súlyosan megsérült, de száz százalékig biztos vagyok benne, hogy futballistaként és emberként is erősebbé válik, mert nagyszerű srác és igazi profi.”

Szon az eset után a könnyeivel küszködve hagyta el a játékteret. Csapattársa, Dele Alli utóbb a Sky Sportsnak nyilatkozva igyekezett őt a védelmébe venni.

„Amikor bementem az öltözőbe, Szon teljesen össze volt törve, sírt. Ő az egyik legkedvesebb ember, akit ismerek, soha nem állt volna szándékában ilyesmit tenni” – mondta.

A Goodison Parkban rendezett mérkőzés 1–1-es döntetlennel zárult. A hazai csapat a 12 perces hosszabbítás során, a 98. percben egyenlített.

 

Videó: brutális André Gomes-sérülés, Szon könnyekben tört ki - NSO

Szemlátomást mindenkit megviseltek az Everton-Tottenham mérkőzés végjátékában történtek. Szon Hung Min, a vendégek játékosa hátulról odalépett André Gomesnek, aki a vele szemben érkező Serge Aurier-nek ütközött. Az Európa-bajnok portugál játékos lába rendellenes szögben állt az eset után - az első szabálytalanságot elkövető Szon Hung Mint annyira megviselték a történtek, hogy nem is bírta könnyek nélkül.