PL: a Spurs elképesztő gesztust tenne volt játékosa felé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 13:17
null
Ryan Mason 26 évesen visszavonult a fejsérülése miatt (Fotó: AFP)
Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának menedzsere utalást tett rá, miszerint az utánpótlásnál alkalmaznák a kedden mindössze 26 évesen, szörnyű fejsérülése miatt visszavonuló Ryan Masont.

Mint ismert, az egyszeres angol válogatott Ryan Mason tavaly januárban a Stamford Bridge-en, a Chelsea elleni bajnokin (0–2) fejelt össze Gary Cahill-lel – pontosabban a londoniak kapura fejelni szándékozó játékosa trafálta őt telibe.

EMLÉKEZTETŐÜL A TAVALYI SÉRÜLÉS FELVÉTELE – ERŐS IDEGZETŰEKNEK

Masont hosszasan ápolták a játéktéren, utána kórházba szállították, megoperálták, majd miután több mint egy hét után hazatérhetett, arról beszélt: örül, hogy egyáltalán élve megúszta a történteket.

Bár májusban újra edzésbe állt, a kedden kiadott klubközlemény szerint több világhírű idegsebész és specialista egyöntetűen azt tanácsolta neki: ne folytassa profi sportolói karrierjét. Mason ezt követően döntött úgy, hogy 26 évesen szögre akasztja a cipőt.

Noha Mason 2016-ban a Hull Cityhez igazolt, az angol középpályás nyolcévesen a Tottenham akadémiáján kezdte pályafutását. 2008 és 2016 között már a felnőttcsapat tagja volt (igaz, jobbára kölcsönadták). Mauricio Pochettino, a londoni egyesület menedzsere nem is feledkezett meg korábbi játékosáról, s elképesztően nemes gesztust tett felé.

„Hallottam a történteket, nagyon szomorú vagyok. De az ajtó mindig nyitva áll előtte és a családja előtt. Itt járt az előző napokban, megbeszélést folytattunk vele és az akadémiánk igazgatójával – utalt Pochettino arra, hogy Masont az utánpótlásnál foglalkoztatnák. – Bármihez is kezd a jövőben, biztosan sikeres lesz benne. Számomra ő mindig is különleges játékos lesz.”

„Ő képviseli nekem azt a változást, amikor a Tottenhamhez érkeztem. Az ajtó mindig nyitva áll előtte, bármiben szívesen segítek Ryannek, mint ahogy a klub is, mert szeretjük őt és a családját.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik