Nasri állítja, nem tudott arról, hogy vét a WADA szabályai ellen (Fotó: AFP)

Korábban írtunk arról, hogy Nasri 2016 decemberének végén kapott infúziós kezelést: a Drip Doctors Klinika állítása szerint egyliternyi immunerősítő folyadékot. Apró bökkenő, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hatályban lévő szabályai szerint hatóránként maximum 50 millilitert lehet adni aktív sportolóknak, azt is orvosi indoklással, így a spanyol doppingellenes ügynökség, az AEPSAD vizsgálatot indított az ekkor kölcsönben a Sevillában szerepelő játékos ellen.

A vizsgálat eredményeként a franciát visszamenőlegesen 18 hónapra eltiltották a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől. 

Nasri most azt reméli, a történtekből tanulhatnak a fiatalabb futballisták. 

„Egy családi nyaraláson voltunk és elkaphattam valamit. Rosszul voltam, állandóan fájt a fejem, az egyik barátomat pedig megkértem, keressen nekem orvost, hogy mihamarabb jobban legyek" – tekintett vissza a történtekre Nasri a L'Équipe-nek adott interjúban.

„Nem ismertem a szabályokat, ez egy komoly lecke lehet a fiatalabb játékosok számára, hogy figyeljenek oda, különben ráfizethetnek. Esküszöm, nem szándékosan vétettem a szabályok ellen és minden adatot a hatóságok rendelkezésére bocsátottam." 

A Manchester Cityvel kétszeres bajnok, 31 éves középpályás sikeres próbajáték után a 2018–2019-es idény végéig szóló szerződést írt alá január elején a West Ham Unitednél, a kontraktusba hosszabbítási opciót is foglaltak.