A chilei támadót – akinek júniusban lejár a szerződése – angol sajtóhírek szerint szívesen vinné az angol élvonalban toronymagasan listavezető City, amely 30 millió fontot ajánlott az Arsenalnak Sánchezért. A szigetországi média azt is tudni véli, hogy a 29 éves csatár váltani szeretne, és pályafutását nem a londoniaknál akarja folytatni.

„Ha kapsz egy ajánlatot, arra válaszolsz, de pillanatnyilag nagy a csend ez ügyben” – fogalmazott Wenger a Sánchezzel kapcsolatos átigazolási pletykákra reagálva.

Az Arsenal francia szakvezetője az egy héttel ezelőtti sajtóértekezletén úgy fogalmazott, hogy „a klub már sok kiváló játékost veszített el, s mindig jól reagált rá. Természetesen szeretnénk megtartani legjobbjainkat” – mondta akkor a 68 esztendős francia szakember, aki 1996 októbere óta irányítja a fővárosi együttest.

A 39 pontos Arsenal – a harmadik Chelsea-től hét ponttal lemaradva – 22 mérkőzést követően a 6. helyen áll a Premier League-ben, az Európa-ligában a legjobb 16 közé jutásért a svéd Östersunddal mérkőzik februárban. Az Arsenal 2014 nyarán szerződtette Sánchezt, aki a 2017–2018-as szezonban 19 bajnokin hétszer volt eredményes.