PL: a lista, amely alapján nem Pogba volt a legdrágább igazolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 14:02
A Sky Sports összeállította, hogy kik voltak a 2016–2017-es Premier League-szezon legdrágább igazolásai a vételárak játszott percek szerinti lebontásában. A listát leginkább nagy mellényúlások és jövőbeli reménységek alkotják, de a rekordösszegért vásárolt Paul Pogba is helyet kapott rajta.

Nem tudjuk még, mit hoz a jövő, de az szinte biztos, hogy nem ez volt a Tottenham szélsőjének, Georges-Kévin N’Koudounak a legjobb szezonja. A 22 éves franciát a londoniak augusztus végén 9 millió fontért vásárolták meg a Marseille-től, ebben a szezonban azonban csupán 8 bajnoki meccsen, összesen 49 percnyi játékidőt kapott. N’Koudou ilyen számítás alapján 183 673 fontba került játékpercenként.Georges-Kévin N’Koudounak a legjobb szezonja. A 22 éves franciát a londoniak augusztus végén 9 millió fontért vásárolták meg a Marseille-től, ebben a szezonban azonban csupán 8 bajnoki meccsen, összesen 49 percnyi játékidőt kapott. N’Koudou ilyen számítás alapján 183 673 fontba került játékpercenként.

A Chelsea az Európa-bajnokságon remekelő Michy Batshuayit több mint 33 millió fontért szerezte meg a nyáron, de csak 239 percet futballozott a bajnokságban (percenként 138 912 font). Hozzá kell tenni, hogy a belga maximálisan élt a lehetőséggel – öt gólt szerzett, és egy gólpasszt jegyzett.

Egyelőre nem vált be az Arsenalhoz 17 millió fontért szerződő Lucas Pérez, aki összesen 265 percig lehetett pályán a PL-ben (percenként 64 528 font), de a vételárhoz képest a tavaly nyáron bajnokként igazoló Leicester City sem használta ki Nampalys Mendyt (13 millió font, 271 perc) és Ahmed Musát (15 millió font, 753 perc).

A Tottenham sem kifejezetten az összesen majdnem 50 millió fontért vásárolt Moussa Sissokónak (30 millió font, 902 perc) és Vincent Janssennek (18.6 millió font, 832 perc) köszönheti a remek szezonját.

Érdekesség, hogy bár Paul Pogba rengeteget játszott a Manchester Unitedben (a bajnokságban 2608 perc), annyira drága volt, hogy még így is ötödik lett a listán (játszott percenként 35 755 font).

Fontos hangsúlyozni, hogy a számítás csak a PL-mérkőzésekre vonatkozik, az egyéb kupában játszott perceket nem vette figyelembe.

A játékosok játszott percek alapján számított értéke (Forrás: Sky Sport)
A játékosok játszott percek alapján számított értéke (Forrás: Sky Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik