PL: a legjobban fizetett klubelnök Pochettino végkielégítésén is spórolna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 10:09
null
Pochettino ősszel távozott a Tottenham kispadjáról (Fotó: AFP)
Tavaly menesztett vezetőedzője, Mauricio Pochettino végkielégítésén is szeretne spórolni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Tottenham Hotspur.


A The Sun című brit bulvárlap úgy tudja, hogy a londoni futballklub elnöke – aki egyúttal a Premier League legjobban fizetett elnöke is jelenleg –, Daniel Levy arra kérte a tavaly novemberben távozó, 48 éves argentin trénert, tekintsen el járandósága egy részétől. Az újság szerint Pochettinónak továbbra is folyósítják 8.5 millió fontos (körülbelül 3.425 milliárd forintos) éves fizetését, ez is a megegyezés része volt, amikor felállították a kispadról.

A megállapodás szerint Levy – legalábbis a The Sun értesülései alapján – addig fizet a trénernek, amíg az nem talál magának új klubot, vagy le nem jár az eredeti szerződése. A pandémia miatt azonban elképzelhető, hogy az amúgy nagyon keresett Pochettino még jó ideig „munkanélküli” lesz.

A szakember tavaly Bajnokok Ligája-döntőbe vezette a Spurst, ennek ellenére ősszel távoznia kellett, az utódja José Mourinho lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik