PL: a klubok egységesek, szeretnék befejezni az idényt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 16:28
null
A Premier League-ben az idény befejezésére törekednek (Fotó: AFP)
Videokonferenciát tartottak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő klubok, amely után kinyilvánították, továbbra is elsődleges céljuk a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény befejezése. Konkrét dátumot azonban nem jelöltek meg a folytatásra.

 

Mint ismert, a világjárvány miatt március 13. óta szünetel a Premier League. Az angol élvonal csapatainak pénteki találkozójától sokan azt várták, hogy végső határidőként megjelölik június 30-át a befejezésre, de ehelyett inkább „lehetséges variációkról” egyeztettek.

A megbeszélés után a PL közleményében jelezte, feltett szándékuk a hátralevő 92 mérkőzés lejátszása, de jelenleg „minden időpont csak feltételes”.

A megbeszélést nehezítette, hogy a brit kormány további három héttel meghosszabbította a kijárás korlátozására vonatkozó intézkedését, így ugyanis a klubok még azt sem tudják, mikor kezdhetnek a játékosok edzeni. Abban mindenki egyetértett, hogy a játékosok, a stábtagok, valamint a szurkolók egészségénél nincs fontosabb, és csakis abban az esetben folytatják a pontvadászatot, ha ezt biztonságosan meg lehet tenni.

A beszámolók szerint a fizetéscsökkentés és az átigazolási időszak témakörei nem kerültek szóba. Utóbbi azért is érdekes, mert ha az idény befejezése június 30. utánra is átnyúlik, több klub is elveszítheti fontos játékosait a lejáró szerződések miatt, de vannak csapatok, amelyek mezszállítót is váltanak ekkor.

A FIFA a közelmúltban azt javasolta, hogy a labdarúgók június 30-án lejáró szerződését addig hosszabbítsák meg, amíg az adott bajnokságot be nem fejezik, és az átigazolási időszakot is tolják el az új évad tényleges elindulásáig, de ez nem kötelező érvényű.

A TÖBBI TOPLIGÁBAN
Bundesliga:
A csapatok elkezdték az edzéseket, az idény hivatalosan április 30-ig van felfüggesztve.
La Liga: Amíg a vészhelyzet érvényben van, a csapatok nem tarthatnak edzéseket, Javier Tebas ligaelnök szerint a május 28-i újrakezdés a legoptimistább forgatókönyv.
Serie A: Az olasz szövetség úgy tervezi, hogy május elején elkezdi tesztelni a labdarúgókat, felkészülve a bajnokság folytatására.
Ligue 1: A francia futball irányítói június 3-i vagy 17-i folytatásban gondolkodnak, a L'Équipe szerint a későbbire van nagyobb esély.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik